“Tā ir realitāte!” – juriste Ieva Brante atklāj, vai Latvijā drīzumā varētu ieviest četru darba dienu nedēļu

Foto – ekrānuzņēmums

TV24 raidījumā “Preses klubs” aktualizēts jautājums par četru darba dienu modeli, kas ir jau dažās Eiropas valstīs. To, vai tas būtu iespējams Latvijā, komentē juriste un Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētāja vietniece Ieva Brante.

Atbildot uz jautājumu, vai, viņasprāt, Latvijā ir reāli ieviest četru darba dienu nedēļu, viņa saka:

Lasi vēl: Šī ziema mūs turpina pārsteigt! Toms Bricis sola, ka jau no piektdienas Latvijā sāksies ļoti traki laika apstākļi

“Stāsts ir par produktivitāti. Jautājums pašā sākumā ir uzdots nepareizi. Mēs varam strādāt arī vienu reizi nedēļā, ja mēs varam izdarīt to apjomu, kas ir jādara. Ja mēs varam to izdarīt, nu lūdzu! Bet, manuprāt, pavisam citādi skanētu, ja mēs teiktu: “Ja jūs to neizdarīsiet piecās dienās, tad mēs strādāsim sešas!” Un tici man, tad gan izdarīs četrās!

Foto – ekrānuzņēmums

Tāpēc, ka – tā tas strādā! Un man ir vajadzīgs rezultāts. Man ļoti nepatīk cilvēki, kas atnāk uz darbu no 9:00 līdz 17:00 un atsēž to laiku, bet man ļoti patīk tie cilvēki, kas atnāk uz darbu 9:00 un izdara to darba apjomu līdz 14:00. Tā ir realitāte! Tāpēc, ja mēs nevaram izdarīt piecās dienās, strādāsim sešas. Bet izdarīs četrās…”

Skaties šajā video:

Leave a Comment