Šī ziema mūs turpina pārsteigt! Toms Bricis sola, ka jau no piektdienas Latvijā sāksies ļoti traki laika apstākļi

Foto – Pexels

Laika ziņu moderators Toms Bricis nācis klajā ar pavisam svaigām prognozēm – izskatās, ka šī ziema būs vēl pārsteigs daudz reižu. Jaunākās prognozes liecina, ka jābūt gataviem visam kam!

Toms Bricis vietnē “Facebook” raksta:

“-No piektdienas bieži gaidāmi puteņi;
-Nākamnedēļ brīžiem vairāk nekā -20 °C salu nomainīs atkusnis, kam atkal sekos sals;
-Sniega sega kļūs arvien biezāka;
-Satiksmē ies grūti.”

Šā brīža laika ziņas liecina, ka jau no piektdienas Latvijas teritorijā sāksies laika apstākļi, kuros būs vērojamas krasas temperatūras izmaiņas, tāpat arī bieži nokrišņi, lielākoties sniega veidā, solīts tiek arī putenis.

Naktī uz ceturtdienu vēl Latvijā valdīs atkusnis, bet jau dienas laikā sāksies auksts ziemeļu vējš, brāzmās tas var sasniegt pat 20 metrus sekundē, un līdz ar to sāks ieplūst arī aukstāks gaiss, bet jau vakarā visā Latvijā sāksies mīnusi.

Foto – Pexels

Naktī uz piektdienu sals pieņemsies spēkā un gaisa temperatūra vietām noslīdēs līdz mīnus 8 grādiem, bet vietām pat līdz mīnus 14 grādiem – piemēram, Latgalē un Sēlijā.

Piektdien tiek solīta bagātīga snigšana, arī putenis, bet Kurzemē, kur savukārt būs siltāks gaiss, temperatūra var pakāpties nedaudz virs nulles un sākties slapjdraņķis, vietām arī lietus.

Lasi vēl: Paņemiet ziepes, un jūsu brilles ziemā nekad neaizsvīdīs

Sestdien strauji kļūs aukstāks, naktī sals pieņemsies spēkā un vietām gaidāms, ka termometra stabiņš noslīdēs pat līdz mīnus 20 grādiem.

Šā brīža prognozes liecina, ka nākamnedēļ bieži gaidāms gan sniegs, gan putenis, gan liels vējš, temperatūra turpinās būt mainīga. Piemēram, Latvijas austrumu rajonos sals var būt pat zem mīnus 20 grādu atzīmes, bet citviet – temperatūra var pakāpties pat virs nulle grādiem.

Foto – Pexels

Sinoptiķi brīdina, ka tieši autobraucējiem būs visgrūtāk, jo ceļi būs aizsniguši, slideni, uz tiem veidosies sniega sanesumi un puteņa laikā redzamība var būt pat tuvu nullei.

Tāpat šā brīža prognozes liecina, ka sniega kārta dažviet Latvijā var kļūt pat par 30 cm biezāka, nekā šobrīd.

Pievienot komentāru