Ja jūsu kaķis ēd ziedus: 5 istabas augi, kas ir nekaitīgi dzīvniekiem

Atradināt kaķi ēst uz palodzes augošās begonijas nav nemaz tik vienkārši. Daudz vieglāk ir paņemt istabas augus, kas tai nekaitēs.

Iespējams, katrs trešais kaķis ēd istabas augus. Tam ir vairāki iemesli. Tas var būt vitamīnu un mikroelementu trūkums mājdzīvnieka uzturā. Šādā veidā dzīvnieks var mēģināt pats regulēt gremošanu, jo kaķi (un suņi), dzīvojot dabā, pastāvīgi ēd zaļu zāli, bet mājās uz palodzēm zāles nav.

Turklāt kaķi nepārtraukti sevi laiza un tādējādi norij daudz spalvu. No šī “balastmateriāla” viņiem arī ir nepieciešams attīrīt kuņģi, un to ērti izdarīt ar zaļumu palīdzību. Kaķiem var patikt arī kāda noteikta zieda aromāts, jūs zināt, ka lielākā daļa no tiem nonāk ekstāzē, sajūtot kaķumētras smaržu.

Pārliecināt mājdzīvniekus neēst istabas augus un dzīvot ar tiem pilnīgā harmonijā var būt grūti. Neatkarīgi no tā, cik labi audzināts ir jūsu mājdzīvnieks, ja jūs aizbrauksiet uz darbu, iepirkties vai vienkārši pagriezīsiet muguru, jūs redzēsiet, ka puse zieda ir apēsta.

Jūs varat iebērt podā apelsīna mizas, varat apsmidzināt visus podus ar repelentu, taču tas ne vienmēr palīdz.  Ja jūsu gadījumā tas nedarbojas, vismaz mēģiniet pasargāt savus dzīvniekus, jo istabas augi bieži vien ir dzīvniekiem nevēlami. Lai pārliecinātos, ka mājdzīvnieki ir drošībā, meklējiet drošus augus, kas ir nekaitīgi ēšanai. Tie ir uzskaitīti turpmāk.

Havortija

Havortija pieder pie sukulentu dzimtas un ir neliels augs ar raksturīgiem baltiem plankumiem uz lapām. Zieds pēc formas un izmēra atgādina alveju, tikai atšķirībā no alvejas tas ir drošs kaķiem un suņiem. Šie augi labi jūtas spilgtā gaismā, mīl mitrumu un labi drenētu augsni.

Starp citu, havortijas augu ir iespējams iegādāties ne tikai kaķu īpašniekiem, bet arī neizlēmīgiem, kautrīgiem un aizvainojošiem cilvēkiem. Fen šui piekritēji uzskata, ka havortija absorbē baiļu enerģiju un pārveido to par aktīvas rīcības enerģiju.

Lasi vēl: Astroloģiskā prognoze martam visām 12 zīmēm

Āfrikas vijolīte jeb Sanpaulija

Āfrikas vijolītes ar pūkaini zaļām lapām un satriecošiem ziliem, rozā, violetiem, sarkaniem un pat baltiem ziediem var ziedēt visu gadu. Tās ir pilnīgi drošas kaķiem un suņiem, turklāt tām ir neprasīga kopšana, vienīgais, kas vijolītei nepieciešams, ir saules gaisma un laistīšana zem saknēm.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Abiem grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 47%

0%

Āfrikas vijolīte ir ne tikai droša, bet arī noderīga dzīvniekiem, pieaugušajiem un bērniem. Zieds neizdala alergēnus, ir piemērots alerģiskiem cilvēkiem, kā arī izdala fitoncīdus, kas iznīcina vai kavē baktēriju un sēnīšu augšanu un attīstību. Ja nekad neesat audzējuši vijolītes, pamēģiniet, tās ir ļoti viegli pavairot ar lapu spraudeņiem, un pats augs nekādā veidā netiek bojāts.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Pievienot komentāru