“Dabīgi, neviens neko man nesamaksāja… ” – leģendārais komponists Raimonds Pauls savā jubilejā atklāj līdz šim nezināmus faktus par savu dzīvi

Foto – ekrānuzņēmums

Šodien, 12.janvārī, savu dzimšanas dienu atzīmē viens no Latvijā mīlētākajiem cilvēkiem – Maestro Raimonds Pauls. Viņš atzīmē savu 88.dzimšanas dienu.

Pirms kāda laika, raidījumā “Pasaki to skaļi” Raimonds Pauls apsveica citu savu vienaudzi – tikpat leģendāru cilvēku Latvijā – režisoru Jāni Streiču, kurš 26. septembrī atzīmēja savu 87.jubileju.

Saistībā ar to, Pauls atcerējās kādu komisku gadījumu par to, kā viņš ticis pie lomas Jāņa Streiča filmā “Teātris” kā arī vairāksu citus interesantus faktus.

 

Sākumā gan informācija par pašu dižo mākslinieku:

Raimonds Pauls ir Latvijas izcils komponists, dzimis 1936. gadā. Viņš ir viens no ievērojamākajiem un ietekmīgākajiem mūziķiem Baltijas valstīs, īpaši pazīstams ar savu ieguldījumu populārās mūzikas jomā. Pauls ir izveidojis plašu mūzikas repertuāru, kas aptver dažādas žanru un stila izpausmes, tai skaitā estrādi, džeza, teātra un filmu mūziku.

Viņa talantu un darbību lielā mērā novērtē sabiedrība, un viņš ir guvis starptautisku atzinību savu kompozīciju un izpildījumu dēļ. Raimonds Pauls ir bijis arī politiķis un sabiedriskais darbinieks, piedaloties Latvijas politiskajā dzīvē. Viņš ir ieguvis daudzas apbalvojumus un goda zīmes gan Latvijā, gan ārzemēs, atzīstot viņa ieguldījumu mūzikas un kultūras attīstībā.

Viņa dzīve un darbība ir sniegusi būtisku ieguldījumu Latvijas kultūras mantojumā, un Raimonds Pauls turpina iedarbināt un iedvesmot jaunus māksliniekus ar savu mūziku.

Raimonds Pauls sāka savu mūzikas karjeru 20. gadsimta 60. gados, un viņa dziesmas ātri kļuva par populārām ne tikai Latvijā, bet arī padomju telpā. Viņa dziesmas bieži iekļuva estrādes programmas un tautas mūzikas festivālu repertuāros, iegūstot plašu klausītāju atzinību.

Viņa sadarbība ar  dziedātāju Allu Pugačovu bija īpaši veiksmīga, un daudziem var būt pazīstama dziesma “Миллион алых роз”, ko viņš sākotnēji sarakstīja latviešu valodā ar nosaukumu “Dāvāja Māriņa” , bet pēcāk Pugačova šo dziesmu padarīja populāru visā pasaulē.

Lasi arī: TV personība Ieva Adamss: “Katras 7 no 10 sievietēm, tiklīdz viņām būtu neierobežots naudas avots, bez domām izšķirtos”

Lasi arī: Kā saglabāt siltumu mājās: japāņu pieredze, kuri dzīvo bez apkures

“Dāvāja Māriņa” ir pasaulē populārākā Raimonda Paula dziesma ar Leona Brieža vārdiem, kas ar Andreja Vozņesenka vārdiem kā “Miljons sārtu rožu” tulkota krieviski (1982), somiski un ungāriski (1984), zviedriski (1987), japāniski (1987), korejiski (1997), vjetnamiski (2006), persiski (2008), poliski (2009) un citās valodās.

Kukules izpildījums latviskI:

 

Pugačovas izpildījums krieviski:

Raimonds Pauls ir rakstījis mūziku arī daudziem filmiem un teātra izrādēm, iegūstot vairākas Latvijas Nacionālās filmu balvas par labāko mūziku.

Viņa kompozīcijas raksturo bagātīgi melodiski elementi, harmoniskā izsmalcinātība un spilgti aranžējumi. Raimonds Pauls ir viens no tiem māksliniekiem, kuri savās dziesmās un melodijās spēj iedzīvināt dažādus dzīves notikumus un izjustas emocijas. Viņa ietekme uz Latvijas mūzikas un kultūras ainu ir neapšaubāma, un viņa mūzika turpina ietekmēt jaunās paaudzes.

Bet par ko tieši Raimondam Paulam nesamaksāja?

 

Šķir otru lapu, lai uzzinātu vairāk

Pievienot komentāru