Kā saglabāt siltumu mājās: japāņu pieredze, kuri dzīvo bez apkures

Kā Japānā sasildīties aukstumā – lasiet tālāk šajā rakstā.

Ziemas Japānā ir maigas un nav ļoti aukstas. Dažos reģionos temperatūra noslīd līdz nullei, un ziemeļu daļā snieg. Taču stipra sala gandrīz nekad nav. Tajā pašā laikā japāņiem ir sava metode, kā ziemā sildīties, neizmantojot apkuri.

Ne visos japāņu mājokļos ir centrālā apkure, bet to galvenokārt izmanto tikai valsts ziemeļos. Tā vietā Japāna izmanto savas apkures metodes.

Mājas Japānā tiek būvētas ar plānām sienām un lieliem logiem. Vasarā tas ir īsts glābiņš, jo laika apstākļi tur ir ļoti karsti un mitri. Ziemā šādi logi palīdz tikai tad, ja ir saule.

Japāņu galvenais princips – vispirms sasildiet sevi, un tikai pēc tam savu telpu. Aukstākajās dienās viņi neapkurina visas telpas, bet silda tikai vienu istabu, kurā pulcējas visa ģimene.

Siltas pidžamas, zeķes, halāti. Japāņi aukstā laikā labprātāk staigā īpašās pidžamās vai halatos, kas izgatavotai no silta auduma. Šādas drēbes nav smagas, bet lieliski saglabā siltumu. Mēs varam izmantot līdzīgas – no vilnas vai speciālas termoveļas.

Mājas siltināšana. Ziemā japāņi iegādājas īpašas plātnes, lai pasargātu no caurvēja. Šie dēļi aizsedz daļu logu un iekšējo durvju – tādējādi siltuma zudumi samazinās vairākas reizes.

Lasi vēl: To vairs nebūs: triks, kā likvidēt ūdens traipus uz krāna

Ierobežota apkure. Japāņi pat necenšas apsildīt visu telpu. Parasti siltuma avots parasti ir mājas centrālajā daļā. Viņiem ir daudz vieglāk apsildīt nelielu istabu un visu sadzīvi iekārtot ap to.

Sildītāji. Japāņi telpas apsilda ar gaisa kondicionieri vai sildītāju – elektrisko, gāzes vai parafīna. Japānā parafīnu reizi nedēļā pa ielām piegādā īpašas automašīnas, un jūs varat iegādāties nepieciešamo daudzumu.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment