Baisas ziņas no triatlona sacensībām; “Mēs domās esam kopā ar cietušajiem, un pašlaik piedāvājam visu nepieciešamo palīdzību”

Baisi notikumi norisinājušies šodien Ironman sacensībās, kurās savu izturību un spēku pārbauda simtiem vīriešu no visas pasaules.

Vīrieši piedalījās Ironman 70.3 sacensībās Jugalā, Korkas austrumu daļā, kas sestdien tika pārceltas vētras Betty dēļ.

Vīrieši, no kuriem viens bija 40 gadus vecs, bet otrs – 60 gadus vecs, gāja bojā triatlona peldēšanas posmā.

Notikuma vietā uzņemtajos kadros bija redzams, kā simtiem dalībnieku cenšas tikt cauri viļņošanai, lai dotos uz 1,9 km garās peldēšanas distances sākumu.

Abi vīrieši gāja bojā divos atsevišķos negadījumos. Viens no upuriem bija 40 gadus vecs, bet otrs – 60 gadus vecs. Viens no upuriem ir Īrijas pilsonis, kurš dzīvoja Apvienotajā Karalistē, bet otrs vīrietis, kā zināms, ir kanādietis.

Vīrieši bija piedalījušies 1,7 km peldēšanas posmā, kad viņiem radās grūtības. Glābšanas dienesti abus vīriešus izcēla no ūdens, un mediķi viņus atzina par mirušiem.

Gardai uzskata, ka notikušajā nav vainojama ļaunprātīga rīcība, un uzskata, ka nāve ir traģisks negadījums.

Peldētāji bija starp vairākiem tūkstošiem dalībnieku, kas bija iegājuši ūdenī Front Strand, Jogalā. Daži no viņiem sacentās 70,3 jūdžu pustriatlona distancē, bet citi piedalījās 226,3 km garajā distancē.

Vakar  vētras dēļ 70,3 jūdžu sacensības nācās atlikt. Tas tika pārcelts uz šodienu kopā ar galvenajām Ironman sacensībām. Abi vīrieši tika atzīti par mirušiem notikuma vietā.

Sineada Mērfija (Sinead Murphy), kura apgalvo, ka ir kaislīga jūras peldētāja, sociālajos plašsaziņas līdzekļos rakstīja, ka ir “šokēta” par to, ka, ņemot vērā apstākļus, IronMan sacensības turpinājās: Esmu šokēta, ka #IronMan turpinājās, ņemot vērā apstākļus pēc #StormBetty, jo esmu aizrautīga jūras peldētāja, kas visu gadu piedalās dažādos atklātā ūdens sporta pasākumos.

“Drošības instruktāžas,  ūdens motocikli, tam visam vajadzētu būt obligātam. Vai naudas aspekts ir pārņēmis drošību?

 

Šķir otru lapu, lai noskatītos VIDEO no notikuma vietas un redzētu kādi bija viļņi, kuros peldēt devās sportisti

Leave a Comment