Jūs visu šo laiku esat nepareizi ēduši kruasānus! Etiķetes eksperts Viljams Hansons atklāj, kā ēst konditorejas šo izstrādājumu 

Francijā kruasānu ēšana ir nacionāla izklaide, taču mīlestība tos mērcēt kafijā nav pieņemama Lielbritānijā  “vai pat augstākajā sabiedrībā jebkur”, uzskata etiķetes eksperts Viljams Hansons.

Viljamss ir izveidojis “Instagram” video, kurā viņš skaidro, kā pareizi ēst kruasānus, un pirmais, ko viņš norāda, ir, ka “kruasānu nevajag mērcēt kafijā”, un tālāk MailOnline Travel skaidro: “Lielbritānijā vai arī augstākajā sabiedrībā jebkur citur mēs cenšamies nemērcēt ēdienu savos dzērienos.

“Lai cik garšīgs kādam varētu būt kafijā mērcēts kruasāns, to labāk darīt tikai mājās. Ar aizvērtiem aizkariem. Stingri.”

Klipā Viljams paskaidro, ka “līdzīgi arī uz kruasāna patiesībā nelieto sviestu”, jo “tajā jau ir daudz sviesta”.

Vēl viens aizliegums ir izmantot nazi, lai pārgrieztu kruasānu, pirms tam pievienojot izvēlētos augļu konservējumus.

Viljams saka: “Tā vietā no kruasāna atlauž gabaliņu un uz tā pievieno ievārījumu vai marmelādi”.

Mēs jautājām Viljamam, vai ir kādas smērvielas, kuras varētu uzskatīt par “neķītrām”, ja tās pievienotu kruasānam.

Viņš teica: “Francijā, kruasānu dzimtenē, priekšroka tiek dota tādiem ievārījumiem kā zemeņu vai aveņu ievārījums. Bērni var dot priekšroku šokolādes ziedei, bet vislabāk ir saglabāt klasiku un izvēlēties ievārījumu.

 

Vai pieklājīgai sabiedrībai vajadzētu nosodīt graudaugu produktu lietošanu brokastīs?

Viljams sacīja: “Graudaugi ir modernākas brokastu sastāvdaļas, un, lai gan tie nav tradicionāli, nav nekas slikts, ja brokastīs izvēlas graudaugu pārslas.

“Tomēr, lai piešķirtu izsmalcinātību, nekad neēdiet no bļodas – pat no īpaši tirgotām “graudaugu bļodiņām”. Tā vietā izmantojiet zupas šķīvi ar malām. Tas ir daudz elegantāk.

 

Un kādas ir Viljama mīļākās brokastis?

Viņš teica: “Brokastīs es dodu priekšroku olām un kādai gaļai, un, ja pēc tam jūtos kārdinošs, man arī garšo kruasāns.

Leave a Comment