5 efektīvi veidi, kā ātri aizmigt, nesākot skaitīt aitas Pārbaudīts: strādā!

Gaidīt, kamēr miegs atnāk, kad tas nenāk – tā nav nekāda bauda. Jo īpaši, ja no rīta ir agri jāceļas.  Bet, par laimi, pastāv speciāli paņēmieni un noslēpumi, kas palīdz ātri aizmigt! Jā, jā – tā ir taisnība!

Un vislabākais ir tas, ka tie ir ļoti vienkārši, un palīdz aizmigt jebkādā stāvoklī.

Lūk, 5 tādi paņēmieni:

1. Aizvāciet telefonu.

Galvenais iemesls, kāpēc jums ir tik grūti aizmigt, ir tas, ka jūs bakstāt telefonu, bezdomīgi šķirstot ziņu joslu sociālajos tīklos vai arī vienkārši rakājaties pa internetu.

Iespējams, ka jums liekas – kad jūs skatāties vai lasāt kaut ko internetā, tas liks jums ātrāk aizmigt. Bet patiesībā viss ir tieši otrādi.

Neņemot vērā to, ka telefons novērš jūsu uzmanību, zilā ekrāna gaisma kaitē normālam miegam, jo traucē melatonīna izstrādi organismā. Kā jau jūs zināt, melatonīns vada diennakts ciklus.

Tāpēc, ja jūs vēlaties aizmigt, telefonu vajadzēs nolikt maliņā. Neuztraucieties, tas nekur nepazudīs – no rīta turpināsiet šķirstīt ziņu joslu no tās pašas vietas, kur palikāt.

Turklāt vienmēr vajadzētu atslēgt skaņu, kad jūs cenšaties aizmigt. Ieslēdziet lidmašīnas režīmu, vai arī vienkārši atslēdziet skaņu, lai nedzirdētu ienākošos zvanus un paziņojumus. Ideālā variantā vajag izdarīt tā, lai tad, kad ienāk kāds paziņojums, pat ekrāns neieslēgtos.

2. Paņemiet grāmatu.

Nevarat izdomāt, kā ātrāk aizmigt? Labākais variants ir paņemt grāmatu un sākt lasīt. Vēlams, ne pašu aizraujošāko grāmatu.

Varat izvēlēties grāmatu par kādu ne pārāk jūs interesējošu tēmu, lai aizmigtu no garlaicības. Tāpēc ideālā variantā tā ir bieza grāmata ar smalkiem burtiem. Saprotams, ka grāmata jālasa, guļot gultā.

Ja jūs nevarat aizmigt satraucošu domu dēļ, grāmatas lasīšana palīdz izjaukt šo ciklu. Cenšoties vienlaicīgi koncentrēties uz grāmatu un uzmācošajām domām, jūsu smadzenes ļoti nogurst, un organisms pavisam ātri ieslīgst miega stadijā.

Ņemiet vērā, ka šis paņēmiens darbojas tikai ar papīra grāmatu. Principā lasīšana telefonā vai planšetē arī var nostrādāt, bet vienmēr pastāv risks, ka jūsu uzmanību novērsīs paziņojumi no sociālajiem tīkliem. Turklāt, kā jau tika teikts iepriekš, ekrāna gaisma slikti ietekmē miegu.

3. Ieslēdziet mūziku.

Ir speciāla mūzika ambient stilā, kas paredzēta iemigšanai. Vienkārši pameklējiet ambient vai miega klasiku YouTube kanālā, un sagaidiet milzīgus rezultātus.

Pēc būtības mūzika pirms miega nomierina jūsu dzirdi, un vienlaikus slāpē liekos trokšņus, kas traucē jums gulēt.

Iespējams, ka vislabākais variants būtu lejupielādēt skaņdarbus un izveidot savu miega play-list. Klausoties tiešsaistē, vai tas būtu YouTube vai kāds cits straumēšanas pakalpojums, jūs riskējat pamosties, ja pēkšņi pagadīsies kāds ne pārāk nomierinošs mūzikas gabals.

Vēl viens paņēmiens, kā aizmigt, izmantojot skaņu, ir klausīties balto troksni.

Baltais troksnis kalpo par pretsvaru visām pārējām skaņām jūsu guļamistabā un aiz tās robežām. Tas vienkārši ir daudzu dažādu frekvenču skaņu savienojums, kas tiek atskaņotas vienlaicīgi. Tāds trosknis ne tikai nomierina dzirdi, bet arī palīdz mazināt stresu.

Mūsdienu ierīces patiesībā izdala nevis balto troksni, bet vienkārši rada dažādas nomierinošas skaņas, kas arī ir ļoti efektīvi. Var izvēlēties okeāna, ūdenskrituma, lietus, pērkona, meža u.c. skaņas. Turklāt nebūs nepieciešama speciāla iekārta: ir pieejamas daudzas un dažādas aplikācijas un mājaslapas.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

COMMENTS

Pievienot komentāru