VIDEO. Latviešu politiķis pēc savas sensacionālās runas visā pasaulē dažu stundu laikā kļūst par varoni

Latvijas politiķa Riharda Kola runa Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas asamblejas sēdē nu jau kļuvusi teju vai leģendāra. Viņa īsā, bet ļoti precīzā uzruna Krievijas pārstāvjiem izpelnījusies slavu visā pasaulē.

Foto – ekrānuzņēmums no Twitter.

Rihards Kols savu runu teica angļu valodā un viņš norādīja, ka vienīgā ziņa, kas patiesībā būtu jānodod Krievijas delegācijai ir: “Krievu kara kuģi, ej nah***j!”. Šo teikumu deputāts pateica krievu valodā.

Latviešu politiķa īsā, bet ļoti trāpīgā runa ātri vien izplatījās soctīklos un Kolam par drosmi pateicās gan citu valstu politiķi, gan žurnālisti.

Riharda Kola runu publicējis arī ziņu kanāls BBC, ievietojot to socvietnē “Instagram”, kur ieraksts ir savācis jau teju 100 000 “patīk”. Tāpat latviešu politiķa runu pārraidīja neskaitāmi Ukrainas mediji, Vācijas radio “Deutsche Welle”, “Yahoo”, Lielbritānijas ziņu magnāts “The Telegraph” un citi.

Soctīklos Rihards Kols tiek saukts par drosmīgu politiķi, kurš runā valodā, ko “saprot krievi”.

Pirms gada, Ukrainas kara pirmajā dienā, 24.februārī, Krievijas karaspēks sagrāba Ukrainai piederošo Čūsku salu un vēlāk soctīklos izplatījās ieraksts, kurā Krievijas karakuģis aicina Ukrainas karavīriem padoties. Viņi to darīt atsakās un paziņo: “Krievu kara kuģi, ej nah**j!”

Pievienot komentāru