Tirgū nopirku kilogramu aveņu, izdomāju nomazgāt mājās, un lūk kas notika ar ogām pēc ūdens

Kādreiz manā dzīvē pat nebija radies jautājums, vai vajag avenes mazgāt. Tirgū nopirku ogas, atnācu mājās, uz kādu laiku aplēju tās ar tīru ūdeni un pēc tam notecināju. Tad es redzēju internetā, kā šī tēma tiek enerģiski apspriesta. Piemēram, vai tas tiešām ir nepieciešams? Parunāsim par to šodien!

Vai ir jāmazgā avenes?

Grēks būtu neiepriecināt sevi un savus mīļos ar svaigām avenēm. Jā, cena ir nedaudz zema. Bet vitamīnu krātuve, ko šī oga glabā pati par sevi, noteikti ir naudas vērta. No avenēm gatavo ievārījumu ziemai, ogas sasaldē veselas vai samaltas ar cukuru. Vai esat ēduši aveņu pīrāgus? Šis ir kulinārijas šedevrs!

Vispār jums ir jāpērk avenes. Un labāk to darīt tirgū, kur par izdevīgāku cenu var iegādāties mājās audzētas aromātiskās ogas.

Parasti pēc iegādes visu ogu partiju nomazgāju un uzglabāju traukā ledusskapī. Taču nesen dzirdēju viedokli, ka avenes nemaz nevajagot mazgāt. Viņi saka, ka tam piemīt baktericīdas īpašības. Un, ja jūs to mazgājat, tad visas priekšrocības pazudīs. Protams, tik lielas pasakas savā mūžā nebiju dzirdējusi! Vitamīni ir paslēpti ogas iekšpusē, nevis uz tās virsmas, vai ne?

Lasi arī: 9 receptes karstās šokolādes pagatavošanai mājās. Pārbaudīts līdzeklis pret ziemas nogurumu!

Tāpēc jums noteikti par to nav jāuztraucas. Turklāt daži cilvēki domā, ka, mazgājot ogas, tās pārvērtīsies par putru. Arī šis arguments ir tāls. Pirmkārt, neviens nespiež ļoti ilgi peldēt avenes ūdenī. Otrkārt, tas, vai avenes pārvēršas par putru, ir atkarīgs no ogas sākotnējā stāvokļa.

Padomāsim loģiski. Mēs nezinām, kas novāca šīs avenes un vai viņa rokas bija tīras. Nav arī skaidrs, vai audzēšanas laikā ogas ar kaut ko apstrādātas. Neviens negarantē, ka pēc nemazgātu ogu ēšanas nesāpēs vēders. Un tas ir labākais iespējamais scenārijs!

Pareiza aveņu mazgāšana

Ja ogas lasāt ar savām rokām un precīzi zināt, kādos apstākļos avenes auga, tad, protams, tās nav jāmazgā. Visos citos gadījumos labāk rīkoties saprātīgi un mazgāt ogas. Bet kā tieši to izdarīt? Pirmkārt, iesaku avenes nomazgāt tieši pirms ēšanas. Tas jo īpaši attiecas uz gadījumiem, kad ir daudz produktu.

Turpinājums nākošajā lapā…

Leave a Comment