Tikai divas sastāvdaļas: pašgatavotas konfektes uz kociņa, kā bērnībā

Ļoti viegli pagatavojamas konfektes ar minimālu sastāvdaļu daudzumu noteikti iepriecinās bērnus.

Pašgatavoti konfekšu kociņi atgādina bērnību, skolas gadatirgus un bezrūpīgas dienas. Tās ir ļoti viegli pagatavojamas. Lai atcerētos bērnības garšu, pagatavojiet mājās gatavotas ledenes – receptei nepieciešamas tikai 2 obligātās sastāvdaļas. Turklāt jūs vienmēr būsiet pārliecināti par dabīgo sastāvu.

Sastāvdaļas:

Cukurs – 200 g;

Ūdens – 50 ml;

Citronu sula – 5 ml (pēc izvēles);

Pārtikas krāsvielas vai sulas (pēc izvēles);

Saulespuķu eļļa – 2 ēdamkarotes (veidnes ietaukošanai).

Pagatavošana:

Vispirms pagatavojiet veidnes konfektēm: tās var būt silikona veidnes ledum vai konfektēm vai parasts pergamenta papīrs. Apsmērējiet ar saulespuķu eļļu, lai konfektes nesaliptu. Sagatavojiet arī bļodu ar aukstu ūdeni – tajā var pārbaudīt konfekšu gatavību.

Lasi vēl: Neticams rezultāts! Ja aprīļa beigās augsnē iestrādāsiet šos graudaugus, dobes būs pārpilnas ar ražu

Katliņā ar biezu dibenu ielej cukuru, ūdeni un pēc izvēles citrona sulu. Ieslēdziet nelielu karstumu un uzkarsējiet maisījumu līdz vārīšanās temperatūrai. Karameli uz lēnas uguns vāriet apmēram 7-10 minūtes, nemitīgi maisot, lai cukurs nepieliptu.

Pārbaudiet karameles gatavību bļodā ar aukstu ūdeni – iemērciet tajā nedaudz karameles. Ja piliens ātri sacietē, pamats ir gatavs. Pēc vēlēšanās gatavajam maisījumam pievienojiet pārtikas krāsvielas vai dabīgās sulas – sarkanai krāsai – biešu, oranžai krāsai – apelsīnu, baltai krāsai – pienu.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Abiem grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 53%

0%

Ielejiet sīrupu ietaukotās formās un iespraudiet tajās iesmiņus. Esiet uzmanīgi – gatavā karamele ir ļoti karsta. Atstājiet aukstā vietā uz 15 minūtēm, līdz pašgatavotās konfektes formās ir sacietējušas. Ja jums nav formiņu, sīrupu nelielās apaļās porcijās izlejiet uz ietaukota pergamenta.

 

 

Pievienot komentāru