Neticams rezultāts! Ja aprīļa beigās augsnē iestrādāsiet šos graudaugus, dobes būs pārpilnas ar ražu

Pateicoties šim trikam, pat visnabadzīgāko augsni var padarīt irdenu un auglīgu.

Saprātīgi dārzkopji darīs visu, lai uzlabotu sava īpašuma augsnes auglību un tādējādi palielinātu ražas apjomu. Un viens no šādiem lieliskiem veidiem ir pievienot augsnei griķus. Tas ir drošs biomateriāls, kas sadalīšanās laikā bagātina augsni ar visiem nepieciešamajiem mikroelementiem. Mēs jums pastāstīsim, kāds ir griķu ieguvums augsnei un kā tos pareizi pievienot, lai iegūtu maksimālu dārzeņu ražu.

Kā griķi labvēlīgi ietekmē augsni

Pēc pievienošanas augsnei griķi sāk sadalīties un izdalīt vairākas noderīgas vielas. Lūk, kādi ir griķu labumi zemes auglības palielināšanai:

Augsnes bagātināšana ar organiskiem mikroelementiem. Pateicoties vitamīnu un minerālvielu saturam, griķi spēj vairot augsnes auglību, uzlabojot tās struktūru un spēju saglabāt mitrumu.

Augsnes irdināšana. Griķi palīdz padarīt blīvu augsni irdenāku, kas labvēlīgi ietekmē gaisa un mitruma cirkulāciju augu sakņu sistēmā. Dārzeņu kultūras tad saņem vairāk barības vielu no augsnes, ūdens un gaisa.

Noderīgas mikrofloras attīstība. Labvēlīgie graudaugu mikroelementi ir lieliska barība augsnē dzīvojošajiem mikroorganismiem. Tiem ir būtiska nozīme organisko vielu pārstrādes procesos un dārzeņu kultūru apgādāšanā ar derīgām vielām.

Lasi vēl: Psihologi stāsta, ko ir svarīgi darīt, pārtraucot attiecības

Kā pareizi lietot griķus, lai vairākkārt palielinātu ražas apjomu

Tieša lietošana. Graudaugus var vienkārši vienmērīgi izkaisīt pa augsnes virsmu un pēc tam nedaudz iespiest zemē. Pēc tam zeme jāaplaista, lai paātrinātu griķu sadalīšanās procesu.

Kā kompostu. Graudaugus var pievienot organisko vielu komposta kaudzēm, tas paātrinās griķu sadalīšanās procesus un vairākas reizes uzlabos gala produkta kvalitāti.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Abiem grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 53%

0%

Zaļā barība. Var vienkārši audzēt griķus un pirms ziedēšanas tos iebērt augsnē. Tas daudzkārt uzlabos pat visnabadzīgākās augsnes struktūru un auglību.

 

Pievienot komentāru