Superīgi garšīgas un maigas Vistas ciskas sinepju mērcē

Šī recepte ir lielisks piemērs tam, kā ar vienkāršām sastāvdaļām un minimālu piepūli var radīt garšīgu un sātīgu ēdienu, kas lieliski piemērots ikdienas maltītēm.

Vistas augšstilbi sinepju mērcē ir ne tikai ātri pagatavojami, bet arī ļoti aromātiski un sulīgi, pateicoties īpašajai gatavošanas metodei – sautēšanai mērcē tieši katliņā uz degļa.

Šī metode ir ārkārtīgi praktiska, jo tā ļauj vienlaicīgi pagatavot gan vistas gaļu, gan gardu mērci, kas lieliski sader ar dažādiem piedevām.

Ja vēlaties ietaupīt laiku, varat izņemt kaulus no vistas augšstilbiem pirms sautēšanas – tas padarīs gatavošanas procesu vēl ātrāku un ērtāku.

Pateicoties sinepju mērcei, šis ēdiens iegūst izteiktu un bagātīgu garšu, kas padarīs to par lielisku papildinājumu jebkuram galdam.

Mērce ir pietiekami daudzpusīga, lai to varētu izmantot kā piedevu dažādiem garnējumiem. Ideāls sānu ēdiens šim ēdienam būtu kartupeļu biezeni vai vārīti rīsi, kas labi uzsūks mērces aromātus un nodrošinās līdzsvarotu garšu kombināciju.

Tomēr ne mazāk lieliski šī vista saderēs ar makaroniem – sinepju mērce radīs izsmalcinātu kombināciju ar makaroniem, padarot to par pilnvērtīgu un gardu maltīti. Šajā gadījumā mērce kļūst par būtisku sastāvdaļu, kas apvieno visas ēdiena sastāvdaļas vienotā un harmoniskā garšas simfonijā.

Šī recepte ir ideāla izvēle aizņemtiem cilvēkiem, kuri vēlas pagatavot garšīgu un veselīgu maltīti.

Sastāvdaļas 6 porcijām : lielas vistas ciskas 6 gab. vidējais sīpols 1 gab ķiploku 2-3 zobi bekons (neapstrādāta kūpināta vai kūpināta-vārīta krūtiņa) 150 grami kviešu milti 1 ēd.k. vistas vai dārzeņu buljons 400 ml. Dižonas vai citas gludas sinepes 2 tējk. timiāna zariņš (vai 1/2 tējkarotes sausa) 1-2 gab. graudainas sinepes 1 ēd.k. sāls pēc garšas krējums 20-33% tauku 150 ml.

Sīpolu un ķiploku smalki sagriež, bekonu sagriež mazos kubiņos. Katliņā uz lielas uguns uzkarsē 2 ēd.k. augu eļļa. Cepiet augšstilbus no abām pusēm līdz zeltaini brūnai, no pusminūtes līdz minūtei katrā pusē. Pārnes uz šķīvi.

Samaziniet siltumu līdz vidējai temperatūrai un pievienojiet katliņā sīpolu, ķiploku un bekonu. Apcep, maisot, 3-4 minūtes.

Pievieno miltus un maisot apcep 1 minūti. Nepārtraukti maisot ielej buljonu. Pievieno sinepes un timiānu.

Pievieno miltus un maisot apcep 1 minūti. Nepārtraukti maisot ielej buljonu. Pievieno sinepes un timiānu.

Samaisiet un pievienojiet mērcei vistu. Sāls pēc garšas. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un vāra uz lēnas uguns, zem vāka, apmēram 25 minūtes. Pašās beigās pievieno krējumu, samaisa un uzvāra. Izslēdziet degli.

Leave a Comment