Cepumi ar Indijas riekstiem un piena šokolādi

Šie cepumi ir īsts gardēžu prieks ar perfektu krēmīgu garšu un brīnišķīgu tekstūru, kas ir piemērota ikvienam saldumu mīļotājam.

Viņu daudzpusība ir vienkārši apbrīnojama – receptē var izmantot dažādus pildījumus, lai radītu daudzveidīgas un interesantas variācijas.

Jūs varat pievienot dažāda veida riekstus, piemēram, valriekstus, mandeles vai lazdu riekstus, dažādus šokolādes veidus, kā piena šokolādi vai tumšo šokolādi, kā arī rozīnes, žāvētas plūmes vai sukādes, lai iegūtu katrai gaumei piemērotu cepumu variantu.

Lielākais ieguvums no šīs receptes ir tās elastība un iespēja pielāgot cepumus savām vēlmēm.

Cepumi tiek pagatavoti tā, lai iegūtu ideālu mīkstumu centrā un kraukšķīgumu ap malām. Ja vēlaties mīkstākus cepumus, vienkārši samaziniet cepšanas laiku.

Tas ļaus saglabāt mīkstu, bet tomēr nedaudz kraukšķīgu tekstūru. Ja jūsu priekšroka ir vairāk kraukšķīgiem cepumiem, tad pagatavojiet tos ilgāk, lai iegūtu to vēlamo konsistenci.

Sastāvdaļu piezīmes:

Recepte izmanto parasto cukuru. Bet, ja vēlaties cepumiem piešķirt karameļu garšu, izmantojiet brūno tādā pašā daudzumā. Ļoti iesaku receptē nemainīt cukura daudzumu – tas ļoti ietekmē mīklas konsistenci un cepumu galīgo tekstūru.

Samazinot cukura daudzumu vismaz par trešdaļu, iegūsit citu rezultātu. Olas . Olu izmērs ir C-1 vai M. Šī ola sver apmēram 55 g Receptei ņem olas istabas temperatūrā. Ja jums nav pietiekami daudz laika, lai olas sasiltu uz letes, iemērciet tās bļodā ar karstu krāna ūdeni uz 15 minūtēm.

Sviestu šai receptei var izmantot no 72,5% tauku satura un vairāk. Tam, tāpat kā olām, jābūt istabas temperatūrā, t.i. mīksts.

Ņemam parastos miltus – šai receptei neder augstākās šķiras ar olbaltumvielām aptuveni 10 g uz 100 g. Šokolāde . Šajā cepumu receptē es izmantoju piena šokolādes tāfelīti. Ja vēlaties, varat pievienot tumšo šokolādi.

Kopumā šeit var izmantot šokolādi jebkurā formātā – pat tāfelītēs. vismaz gatavās lāsēs cepšanai. Rieksti . Indijas riekstu vietā varat izmantot valriekstus, pekanriekstus un lazdu riekstus. Šiem cepumiem mandeles var būt nedaudz cietas.

Šokolādi sagriež mazos gabaliņos. Riekstus sagriežam ne pārāk rupji.

Apvienojiet sviestu ar cukuru un sāli. Sakuļ līdz krēmīgai konsistencei. Cukurs pilnībā neizšķīst, tas ir normāli.

Pievieno olu un vēlreiz sakuļ. Pievienojiet miltus, kas izsijāti ar soda, un mīciet mīklu.

Pievieno šokolādi un riekstus.

Sajauc. Pārklājiet mīklu ar plēvi un ievietojiet to ledusskapī uz pusstundu. No atdzesētās mīklas veido 18 bumbiņas. Vienas bumbiņas svars ir 43-45 g. Novietojiet to uz cepešpannas. Attālumam starp gabaliņiem jābūt pietiekami lielam, jo ​​cepumi cepšanas laikā izplatīsies. 12 bumbiņas labi iederas uz standarta cepešpannas, tāpēc šajā gadījumā jums ir nepieciešams cept 2 partijās. Kamēr pirmā cepas, atlikušās bumbiņas gaida ledusskapī.

Cepumus liek līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep apmēram 12-15 minūtes. Izņem no cepeškrāsns un pārliek uz restēm, lai pilnībā atdziest.

Leave a Comment