Smaga mātes vēstule viņas 15 gadus vecajai meitas: “Pēc 3 gadiem es tevi izlikšu aiz durvīm…”

Neizdari priekšlaicīgus secinājumus un izlasi līdz galam!

Vēstule ieturēta skarbos toņos, bet tajā ir kas ļoti svarīgs…

Izlasi pats:

“1. Pēc 3 gadiem es varu tevi izdzīt no mājas. Skan šausmīgi, ja?

18 gados tev būs divi rīcības varianti: tu iestājies universitātē un es tevi atbalstu kā vien spēju līdz mācību beigām vai brīdim, kad atradīsi darbu. Otrs variants – tu neej mācīties augstskolā (un es nekad tevi par to nenosodīšu) un ej strādāt. Un nodrošini savas vajadzības pati.

Uzturēt meitu, kas nemācās 18+ gados, es netaisos, jo uzskatu, ka tas nav pareizi. Tev ir 3 gadi laika, lai izvēlētos.

Jā, mēs jau izdomājām dzīvokļa pārplānošanu. Tavā istabā būs mūsu guļamistaba.

2. Tu esi brīnišķīga. Tu esi skaista. Tu esi ļoti gudra. Tu esi daudz labāka, nekā es. Ja kāds to nesaprot, tā ir viņa problēma.

3. Es tev neesmu piemērs. Tu esi pilnīgi cita, atsevišķa personība. Tev nav jāmīl tas, ko mīlu es, tev ir pilnīgas tiesības ignorēt manas autoritātes un nebalstīties uz manām vērtībām. Viena nianse: atbildību par savu izvēli tu arī nesīsi pati.

4. Tu esi brīva. Es neko no tevis negaidu. Tu vari kļūt par sētnieci vai biznesa analītiķi. Es neuzskatu par iespējamu iejaukties tava dzīves ceļa izvēlē. Bet neaizmirsti pārlasīt pirmo punktu.

5. Tu man neko neesi parādā. Es tevi neaudzināju uz parāda. Tev ir tiesības izvēlēties to, kas tev ir svarīgi un vērtīgi. Tā ir tava dzīve un tava izvēle.

6. Tev ir mājas. Lai kas arī nenotiktu tavā dzīvē, es būšu līdzās, ja vien tev tas būs nepieciešams. Es atbalstīšu, es jutīšu līdzi un mēģināšu palīdzēt, ja tu palūgsi. Bet es pati nejaukšos.

7. Man ir sava dzīve. Man nav pienākums tev visā palīdzēt, pamest savas lietas tevis dēļ, ziedot savu komfortu tevis dēļ. Es varu. Bet tas nav mans pienākums.

8. Tev ir sava dzīve. Ar ko precēties, vai dzemdēt bērnus, tu vienmēr izlemsi pati. Tu vari rīkoties tā, kā liek tava sirds, sirdsapziņa un gods. Tā dēļ tu mani nepazaudēsi, nepārstāsi būt mana meita, nekļūsi par personu non grata.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Pievienot komentāru