SIA “Rīgas meži” aicina uz lustīgu Lieldienu svinēšanu “Mežaparkā”

2018. gada 1.aprīlī no plkst.12.00 līdz 16.00 ar kārtīgu šūpošanos, dancošanu, dziesmām un rotaļām SIA “Rīgas meži” aicina uz lustīgu Lieldienu svinēšanu “Mežaparkā”.

Svētdien, 1.aprīlī no plkst.12.00 līdz 16.00 ar kārtīgu šūpošanos, dancošanu, dziesmām un rotaļām SIA “Rīgas meži” aicina uz lustīgu Lieldienu svinēšanas pasākumu “Nāc, nākdama, Lieldieniņa”, kas notiks kultūras un atpūtas parkā “Mežaparks”.

Viena no pasākuma norises vietām būs Atpūtas alejā pie ZOO dārza, kur jau no 30. marta mazos un lielos apmeklētājus priecēs amizantie “Trušu karalistes” iemītnieki, kuri būs apskatāmi līdz 2. aprīlim.

Svētkos, tradicionāli darbosies Lieldienu tirdziņš. Apmeklētājiem tiks piedāvāti latviešu amatnieku un mājražotāju darinājumi. Tas darbosies Atpūtas alejā 31.martā un 1.aprīlī no plkst. 10.00 līdz 16.00.

1.aprīlī no plkst. 12.00 līdz 16.00 Atpūtas alejā varēs nofotografēties kopā ar Lieldienu zaķi, kurš kopā ar palīgiem vadīs koka spēli – “Olu makšķerēšana”.

Janševska prospektā būs uzstādītas divas šūpoles un grīstavas, bet Atpūtas alejas krustojumā ar Janševska prospektu, mazajiem bērniem darbosies vairāki figūru karuseļi.

Janševska prospektā darbosies radošā darbnīca “Putnu māja”. Ikviens pasākuma apmeklētājs varēs izgatavot putnu būrīti un paņemt to līdzi uz mājām. Līdzās darbnīcai “Putnu māja” darbosies radošā darbnīca “Meža taka”. Šī aktivitāte ir iecerēta kā interesants un izglītojošs ekskurss Latvijas putnu pasaulē.

No plkst. 13.00 līdz 16.00 apmeklētājiem tiek piedāvāta daudzveidīga muzikālā programma, kurā Andra Kapusta un Aīdas Rancānes vadībā uzstāsies populāras folkloras kopas un mūziķu grupas:

-folkloras kopa “Grodi” dziedās saules un Lieldienu dziesmas, stāstīs par Lieldienu tradīcijām, veiks šūpoļu izpušķošanu, apdziedās tos, kuri šūposies. Ar mūzikas instrumentiem – stabulēm, svilpavniekiem, dūdām un citiem tiks atainotas zemes atmodas skaņas.

-Ģimeņu folkloras studija “Garataka” uzstāsiet, aicinot apmeklētājus pievienoties dažādās Lieldienu spēlēs un rotaļās. Pamīšus dziesmām tiks izspēlētas tādas spēles kā “Sist ruksīti”, “Ripas spēles” u.c..

-koncertēs muzikālā apvienība “Lata Donga”. Šīs grupas pavadījumā skanēs dažādi tautas mūzikas instrumenti – kokles, vargani, stabules, bungas un vijoles. Muzikālajā programmā tiks atskaņotas dažādu novadu dziesmas ar plašu tematiku.

– Folkloras kopas “Grodi” un folkloras studija “Garataka” vienosies kopīgā muzicēšanā, kurā tiks izpildīti latviešu danči. Savukārt “Garataka” dejotāji organizēs sadancošanu kopā ar apmeklētājiem. Sadancošana aizsāksies ar lielo Lieldienu līkumdanci.

-plkst.15.00 apmeklētājus iepriecinās Tradicionālās mūzikas grupa “Tautumeitas”. Skanēs dziesmas no grupas jaunākā albuma “Lai māsiņa rotājās”.

SIA “Rīgas meži” organizētais Lieldienu publiskais pasākums “Nāc, nākdama, Lieldieniņa” ir bezmaksas un tā mērķis ir Rīgas iedzīvotājiem un pilsētas viesiem sagādāt iespēju brīvā dabā pavadīt laiku kopā ar ģimeni.

Lieldienu pasākums “Nāc, nākdama, Lieldieniņa” kultūras un atpūtas parkā “Mežaparks” tapis ar Rīgas domes finansiālu atbalstu.

Leave a Comment