Pavasara tīrīšana: 10 svarīgas lietas, kas jāizdara tagad

Beidzot uz ielas ar katru dienu kļūst arvien siltāks, kas nozīmē, ka ir laiks šķirties no visa, kas atgādina ziemu, jo nākamo pusgadu laikapstākļi priecēs ar spožiem saules stariem.

1.Pirmā lieta, kas jāslēpj prom, ir virsdrēbes. Taču vispirms tās ir jānotīra ķīmiskajā tīrītavā, un tikai pēc tam to var novietot speciālos pārvalkos.

Neaizmirstiet par līdzekļiem pret laputīm. Ja jums nepatīk ķimikāliju smaržas, varat izmantot lavandu, ģerāniju, vērmeli, protams, kaltētā veidā.

2.Ziemas apavi pirms pelnītā atpūtas brīža ir pienācīgi jāsagatavo. Lai to izdarītu, tie jānomazgā, jāizžāvē, jāsmērē ar aizsargkrēmu un kārtīgi jāizvēdina.

Visus apavus vēlams dezinficēt. Ja nav naudas pirktiem līdzekļiem, var izmantot parastus kokvilnas diskus, kas samērcēti etiķī. Tie jāievieto apavos, pēc tam tie jāievieto ciešā polietilēna maisiņā. Pēc 10-12 stundām neaizmirstiet izvēdināt.

Atcerieties, ka apavus salocīt kategoriski nav ieteicams.

3.Arī vilnas lietas var ielikt skapī, jo vasarā tās noteikti nebūs vajadzīgas. Atcerieties, ka tās var mazgāt tikai temperatūrā, kas nepārsniedz 30 °C, un bez mērcēšanas. Šīs lietas nedrīkst izgriezt. Labāk tās ietīt frotē dvielī un nedaudz saspiest.

4.Ziemas aizkari ir jānoņem. Ja jūs tos nemaināt, atkarībā no sezonas, tad vismaz izmazgāt tos nenāks par ļaunu.

Lasi vēl: Kā rūpēties par orhideju visu gadu: špikeris katram mēnesim

5.Logi arī jāmazgā, lai saules stari varētu piepildīt māju un priecētu ne tikai jūs, bet arī augus. Vispirms tos labāk ir nomazgāt, izmantojot parastu ūdeni ar amonjaku (1 ēdamkarote uz litru ūdens).

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Abiem grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 47%

0%

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Pievienot komentāru