OpenAI atbalsta Kalifornijas mākslīgā intelekta likumprojektu, kas nosaka, ka AI saturam ir nepieciešama “ūdenszīme”

ChatGPT izstrādātājs OpenAI atbalsta Kalifornijas likumprojektu, kas paredz, ka tehnoloģiju uzņēmumiem būs jāmarķē mākslīgā intelekta radītais saturs, kas var būt gan nekaitīgi memuāri, gan viltus viltojumi ar mērķi izplatīt dezinformāciju par politiskajiem kandidātiem.

Likumprojektu ar nosaukumu AB 3211 līdz šim ir aizēnojusi uzmanība, kas pievērsta citam Kalifornijas štata mākslīgā intelekta (AI) likumprojektam – SB 1047, kas nosaka, ka AI izstrādātājiem ir jāveic dažu savu modeļu drošības testēšana.

Šis likumprojekts ir saskāries ar tehnoloģiju nozares, tostarp OpenAI, kuras atbalstītājs ir Microsoft, pretestību.

Kalifornijas štata likumdevēji šajā likumdošanas sezonā mēģināja iesniegt 65 likumprojektus, kas skar mākslīgā intelekta jomu, saskaņā ar štata likumdošanas datubāzes datiem, tostarp, pasākumus, lai nodrošinātu, ka visi algoritmiskie lēmumi ir pierādīti objektīvi un aizsargātu mūžībā aizgājušo personu intelektuālo īpašumu no mākslīgā intelekta uzņēmumu izmantošanas. Daudzi no šiem likumprojektiem jau ir pieņemti.

Sanfrancisko bāzētā organizācija OpenAI uzskata, ka attiecībā uz mākslīgā intelekta radītu saturu ir svarīga pārredzamība un prasības saistībā ar izcelsmi, piemēram, ūdenszīmes, jo īpaši vēlēšanu gadā, teikts vēstulē, kas nosūtīta Kalifornijas štata asamblejas loceklei Bufijai Viksai, kura ir likumprojekta autore.

Tā kā šogad vēlēšanas skars trešdaļu pasaules iedzīvotāju, eksperti ir nobažījušies par to, kāda loma būs mākslīgā intelekta radītajam saturam, un tas jau ir bijis pamanāms dažās vēlēšanās, piemēram, Indonēzijā.

“Jaunas tehnoloģijas un standarti var palīdzēt cilvēkiem saprast internetā atrodamā satura izcelsmi un izvairīties no cilvēku radīta un fotoreālistiska mākslīgā intelekta radīta satura sajaukšanas,” vēstulē, ar kuru iepazinās aģentūra Reuters, raksta OpenAI stratēģijas direktors Džeisons Kvons.

AB 3211 jau ir pieņemts štata Asamblejā ar 62-0 balsīm. Šomēnes tas tika pieņemts Senāta apropriāciju komitejā, tādējādi sagatavojot to balsošanai visā štata Senātā. Ja tas tiks pieņemts līdz likumdošanas sesijas beigām 31. augustā, tas līdz 30. septembrim tiks nodots gubernatoram Gavinam Newsomam parakstīšanai vai veto.

 

Leave a Comment