Tik gardi, ka mēli var norīt! Cepti pīrāgi ar kartupeļiem un sīpoliem

Cepti pīrāgi ir viena no tām ēdienu kategorijām, kas spēj uzreiz ieņemt īpašu vietu sirdī un garšas kārpiņās.

Man personīgi tas ir īsts kulinārijas dārgums, īpaši, ja tie tiek pagatavoti ar rūpīgi izvēlētiem pildījumiem.

Jā, jāatzīst, cepti pīrāgi ir daudz treknāki nekā tie, kas tiek gatavoti cepeškrāsnī, taču šo ēdienu unikālā garša, kas rodas no eļļā ceptas rauga mīklas, ir vienkārši neaizstājama.

Kad pīrāgi ir izcepti līdz zeltainai kraukšķīgai apakšai, bet iekšpuse paliek maiga un sātīga, tas ir patiesi izbaudāms brīdis.

Šodien es vēlos jums piedāvāt recepti ceptiem pīrāgiem ar kartupeļu biezeni un ceptiem sīpoliem.

Šis pildījums ir patiesi izcils, jo tā saldais kartupeļu biezenis lieliski kombinējas ar sīpolu aromātu, radot unikālu garšas profilu, kas būs piemērots gan ikdienas maltītēm, gan īpašiem pasākumiem.

Kartupeļu biezenis piešķir pīrāgiem krēmīgu un sātīgu tekstūru, bet ceptie sīpoli pievieno patīkamu saldumu un dziļumu, kas padara šo kombināciju par vienu no maniem personīgajiem favorītiem sāļo pildījumu kategorijā.

Ja jūs meklējat veidu, kā piešķirt savām maltītēm jaunu dimensiju un izcelties ar kaut ko īpašu, šie ceptie pīrāgi ar kartupeļu biezeni un ceptiem sīpoliem būs lielisks risinājums. Neatkarīgi no tā, vai tie ir paredzēti ģimenes vakariņām vai viesību galda papildināšanai, tie noteikti apmierinās visus ēdiena mīļotājus un radīs neaizmirstamas kulinārijas atmiņas.

Sastāvdaļas 10 gabaliņiem : Mīklu pienu 250 grami sausais tūlītējais raugs 6 grami cukurs 25 grami sviests 30 grami sāls 1/2 tējk. sāpes 400 grami Pildījums kartupelis 500 grami liels sīpols 1 gab sāls pēc garšas sviests 50 grami

Ēdienu gatavošanas recepte : Lai pagatavotu pildījumu, kartupeļus vāra sālītā ūdenī, līdz tie ir mīksti.

Sīpolu sagriež ceturtdaļas gredzenos. Cep augu eļļā uz vidējas uguns līdz karamelizēšanai.

Kartupeļus sasmalcina ar sviestu, pievieno sīpolu un samaisa.

Istabas temperatūras pienā lej raugu – es parasti uzslaku to virspusē, nedaudz pagaidu, lai izmirkst, un tikai tad maisu, līdz izšķīst. Pievieno sviestu, cukuru un sāli, samaisa. Pakāpeniski pievienojot izsijātus miltus, mēs sākam mīcīt. Mīca, līdz mīkla kļūst gluda un viendabīga. Tomēr tas var būt nedaudz lipīgs – tas ir normāli.

Mīklu pārliek ar augu eļļu ieziestā bļodā, pārklāj ar dvieli vai šķīvi un ļauj rūgt 1-2 stundas (precīzs laiks atkarīgs no istabas temperatūras). Šajā laikā mīklas tilpumam vajadzētu dubultoties. Uzrūgušo mīklu pārliek uz miltiem nokaisītas virsmas un sadala 10 daļās.

Liek gabaliņus ar vīlēm uz leju uz miltiem apkaisītas virsmas un ļauj uzrūgt 20 minūtes.

Uz vidēji lielas uguns sakarsē eļļu, pievieno pīrāgus un apcep pāris minūtes no abām pusēm.

Pārnes uz papīra dvieļiem, lai uzsūktu liekos taukus. Atdzesē un pasniedz.

Leave a Comment