No kādiem pārtikas produktiem labāk atteikties Jūnijā un par kuriem neaizmirst

Dārzkopja un agronoma ieteikumi pārtikas produktu izvēlei šī gada Jūnija sezonā.

Elizabete Tihonova, dārzkopības un lauksaimniecības eksperte, norādīja, kādi produkti vasaras sākumā ir ieteicamāki un kuriem vēl nav pienācis piemērots laiks.

Pēc ekspertes domām, Jūnijā ir ieteicams biežāk ēst salātus un zaļumus, piemēram, sīpolus, pētersīļus, dilles, kā arī jaunos kāpostus no Vidusāzijas.

 

Sīpoli satur flavonoīdus un sulfīdus, kas var palīdzēt samazināt asinsspiedienu un holesterīna līmeni asinīs, tādējādi samazinot sirds un asinsvadu slimību risku.

Sīpoli satur arī inulīnu, kas ir prebiotiķis, kas palīdz uzturēt veselīgu zarnu mikrofloru.

Lasi vēl: Visu priekšā: Princis Viljams izrādīja sliktu attieksmi pret Keitu Midltoni

 

Pētersīļi ir veselīgs un barojošs pārtikas produkts, kas ir populārs gan kā garšviela, gan kā sastāvdaļa dažādos ēdienos. Tie satur vitamīnu C, kā arī A, K, B9 (folijskābe) un dzelzi, kas ir svarīgi cilvēka ķermenim, lai uzturētu labu veselību.

Turklāt pētersīļi satur antioksidantus, kas var palīdzēt novērst oksidatīvo stresu un aizsargāt ķermeni no brīvo radikāļu kaitīgās ietekmes.

Pētersīļi var palīdzēt uzlabot asinsriti un samazināt asinsvadu iekaisumu, kas ir noderīgi cilvēkiem ar augstu asinsspiedienu vai citām asinsvadu problēmām.

Iekļaujot pētersīļus savā uzturā, var palīdzēt justies pilnīgākiem, jo tam ir zems kaloriju saturs, bet augsts šķiedrvielu un ūdens saturs.

 

Dilles ir veselīgs un garšīgs pārtikas produkts, kas satur daudz antioksidantu, vitamīnu un minerālvielu, kas var palīdzēt uzlabot jūsu veselību un labklājību.

Dilles var palīdzēt uzlabot gremošanas sistēmu un mazināt gremošanas problēmas.

Lasi vēl: Aptaujā par vēdera problēmām noskaidrojusies pārsteidzoša statistika par Latvijas iedzīvotājiem

Dillēs gandrīz vispār nav kalorijas, tāpēc tās var pievienot ļoti daudz un dažādiem ēdieniem, neietekmējot to enerģētisko vērtību.

Kāposti ir veselīgs un noderīgs pārtikas produkts, kas satur daudz barības vielu, tostarp vitamīnus un minerālvielas, kā arī antioksidantus un sulforafānu, kas var palīdzēt novērst oksidatīvo stresu, uzlabot gremošanas sistēmu, mazināt gremošanas problēmas, un nodrošināt citus veselības priekšrocības.

Turklāt, kāposti ir zems kaloriju saturs, bet tiem ir augsts šķiedrvielu un ūdens saturs.

Šķir tālāk, lai uzzināt vēl noderīgu informāciju par pārtikas produktiem vasaras sezonā

COMMENTS

Pievienot komentāru