No kādiem pārtikas produktiem labāk atteikties Jūnijā un par kuriem neaizmirst

Eksperte iesaka arī citus dārzeņus, kas jāiegādājas jūnijā, piemēram, gurķus un tomātus. Var iegādāties importētus augļus, piemēram, banānus, ābolus un bumbierus.

Augļu lietošana vasaras sezonā ir veselīga, jo tajos ir daudz vitamīnu, minerālvielu un šķiedrvielu. Tie satur arī daudz ūdens, kas palīdz organismam saglabāt mitrumu un pasargāt no dehidratācijas vasarā.

Augļi var palīdzēt arī uzturēt normālu glikozes līmeni asinīs un uzlabot gremošanu, jo tie satur enzīmus, kas palīdz sadalīt pārtiku.

Augļu daudzveidība vasaras sezonā var palīdzēt nodrošināt dažādus uzturvielu avotus un palīdzēt uzturēt sabalansētu uzturu.

Tomēr ar ogām labāk pagaidīt, jo liela daļa no tām tagad tiek audzētas siltumnīcās.

Ogas, kas audzētas siltumnīcās, var būt mazāk veselīgas un saturēt mazāk barības vielu nekā dabiskos apstākļos audzētas ogas.

Lasi vēl: Kartupeļi ar vistu spārniņiem! Kad šo ēdienu pirmo reizi pagatavosi visai ģimenei, viņi pēc tam to gribēs atkal un atkal

Tās var saturēt pesticīdus un mēslojumus, būt ar augstāku cukura līmeni un būt ietekmētas arī ar mākslīgiem apstākļiem, kas ietekmē ogu garšu, tekstūru un uzturvērtību.

Lai iegūtu vislielāko labumu no ogām, ir ieteicams meklēt dabiski audzētas ogas, ko audzē vietējie ražotāji un rūpīgi tīrīt ogas, pirms tās tiek patērētas.

Vasaras sākumā vēlams atturēties no ķirbju, arbūzu un meloņu iegādes.

Sezonas sākumā tie bieži tiek audzēti siltumnīcās un pārvesti no citām valstīm, tāpēc to garša un uzturvērtība var būt mazāka nekā tajos, kas ir pieejami vēlākā sezonā un ir dabiski auguši.

Laiks var būt vēsāks un mitrāks, kas var būt slikts augļu audzēšanai un nogatavināšanai. Tāpēc, ja iespējams, ir labāk gaidīt, līdz tie ir nobrieduši dabiskos apstākļos un pieejami vietējo ražotāju tirgos un veikalos.

COMMENTS

Leave a Comment