Lieliski padomi, kā atbrīvoties no putekļu ērcītēm mājoklī

Putekļi ir katras saimnieces ļaunākais ienaidnieks. Neraugoties uz regulāru tīrīšanu, tie parādās ļoti ātri un nogulsnējas plānā slānī uz visām virsmām mājoklī.

Pilnībā atbrīvoties no kaitinošajām putekļu daļiņām nav iespējams, jo tās cita starpā sastāv arī no mūsu ādas vecajām daļiņām.

Pēc amerikāņu zinātnieku datiem, viens cilvēks mēnesī saražo aptuveni tējkaroti šāda veida putekļu, taču ar to pietiek, lai pabarotu miljonu putekļu ērču.

Putekļu ērcītes

Putekļu ērcītes jeb gultas ērcītes ir tik mazas, ka tās ir acīm neredzamas, taču tās var sagādāt lielas nepatikšanas. Katrs īpatnis dzīvo vidēji 4 mēnešus, un šajā laikā mātīte izdēj līdz pat 300 olām.

Mājas putekļu ērcītes negrauž un nepārnēsā kaites, bet to ekskrementiem piemīt ārkārtēja spēja izraisīt dažāda veida fizisku diskomfortu. Pastāstīsim, kā atbrīvoties no putekļu ērcītēm jūsu mājās.

Lasi vēl: Dariet to pavasarī: barojiet savas ābeles ar šiem lieliskajiem produktiem un jums nebūs jāgaida lielā raža

Regulāri veiciet mitro tīrīšanu

Vismaz reizi vai divas reizes nedēļā mājoklī jāveic mitrā tīrīšana. Tas ir galvenais ierocis cīņā pret putekļiem un mikroskopiskajām ērcītēm. Vismaz reizi nedēļā mazgājiet grīdas un grīdlīstes, ar mitru drānu noslaukiet putekļus no plauktiem un palodzēm.

Noslaukiet ne tikai mēbeļu virsmu, bet arī dīvānu un krēslu polsterējumu. Ir brīnišķīgs “vecmāmiņas” veids: paņemiet tīru lapu, samitriniet to ar ūdeni, pārklājiet ar samitrināto lupatu dīvānu un sitiet to ar paklāju slotiņu. Jūs būsiet pārsteigti, cik daudz putekļu pēc tam paliek uz lupatas.

Novākt lieko

Lai mājās būtu mazāk putekļu, centieties atbrīvoties no priekšmetiem, kas īpaši uzkrāj putekļus. Paklāji, jo īpaši tie, kuriem ir gari sariņi, ir jāaizvāc. Smagos aizkarus var aizstāt ar žalūzijām. Guļamistabā nevajadzētu novietot datoru un citas iekārtas, no kurām ir grūti noņemt putekļus. Plauktiem ar grāmatām jābūt slēgtiem.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Abiem grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 47%

0%

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Pievienot komentāru