Lieliski padomi, kā atbrīvoties no putekļu ērcītēm mājoklī

Samazināt temperatūru un mitrumu

Uzturiet relatīvo mitrumu ne augstāku par 50 %, jo mājas putekļu ērcītēm nepatīk sausums un temperatūra zem 22 grādiem pēc Celsija. Biežāk vēdiniet telpu, ja iespējams, visu dienu turiet logus mikroventilācijā.

Tas ienesīs skābekli, atsvaidzinās gaisu un samazinās mitrumu. Ja gaisa mitrums samazinās līdz 40 % un temperatūra ir zemāka par 22 grādiem, ērces var izdzīvot ne ilgāk kā 11 dienas, bet temperatūrā, kas zemāka par 10 grādiem, tikai 2 dienas.

Pareizi mazgājiet gultas veļu

Ērces iznīkst, ja, mazgājot veļu, temperatūra pārsniedz 60 grādus. Tāpēc mazgājiet gultas veļu augstākā temperatūrā. Vasarā žāvējiet gultas veļu uz balkona vai ārā atklātā saulē, pagriežot komplektu otrādi.

Izmantojiet mūsu vecmāmiņu metodi

To, ko nevar mazgāt augstā temperatūrā, var sasaldēt. Putekļu ērcītes baidās no aukstuma un saules gaismas, tāpēc mūsu vecmāmiņu metodes, kuras ziemā pakarināja matračus pagalmā, ir aktuālas arī šodien.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Abiem grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 47%

0%

 

Leave a Comment