Lielākā maita pēc zvaigžņu zīmes. Vai esi sarakstā? Vai tev nācies ar tādām saskarties?

8. vieta – Svari

Tas gadījums, kad govij ragi nav iekļauti bāzes komplektācijā: Debesu Kanceleja Svariem iedalījusi īpašības, kas nepieciešamas īstai maitai, bet pa virsu no muļķes pievienoja cilvēkmīlestību un tieksmi uz pārdomām.

Un tagad nabaga Svari no sākuma ieslēdz maitu, un pēc tam ilgi mokās sirdsapziņas pārmetumos, pārdzīvo un lej krokodila asaras. Un tas viņiem atņem tik daudz garīgos spēkus, ka, godīgi sakot, vienkāršāk ir nemaz nesākt, nekā sevi tā mocīt.

 

7. vieta – Dvīņi

Dvīņi – tā ir tā noslēpusies maita, lellīte: noteiktās dienās viņā dzimst tārpiņš, vij kokonu, un pēc tam no tā izšķiļas infernāls monstrs. Bet ilgāk par diennakti šis zobeņzobu skaistulis, kā likums, nedzīvo, tāpēc, ka būt par maitu ilgāk par 24 stundām Dvīņiem ir neticami garlaicīgi.

Te ir tikai divas problēmas: pirmkārt, briesmoņa dzīves cikls vienkāršiem mirstīgajiem ir absolūti nesasniedzams. Un otrkārt, izdzīvot pēc tikšanās ar Dvīni, kurš ir maitas režīmā, liekas, vēl nevienam nav izdevies. Nu, vai arī visi tie nelaimīgie pārvērtās lupatās, uzbēra sev uz galvas pelnus un aizgāja mežos, kur nodibināja Apokalipses Liecinieku sektu.

 

6. vieta – Vērsis

Centrālā vieta  tiek Vēršiem – maitām ne pēc brīvas gribas. Tajā ziņā, ka Vērši vispār ir mīlīgi kaķīši, nekāda dabīga tieksme uz “maitiskuma” viņiem nav. Cita lieta, ka Vērši kā magnēts piesaista sev tos pašus Buratino, pret kuriem Mežāži nolauza sev ragus.

Un Vērši, nolemti nopūšoties, izslēdz maigās jaunkundzes režīmu un ieslēdz smaidīgās krokodilienes režīmu. Un viņas, starp citu, nav vainīgas: atkal nokaitināja! Nokaitināja!

 

5. vieta – Ūdensvīrs

Līderu piecinieku atklāj Ūdensvīri – neiedomājamas un noslēpumainas maitas. Pirmām kārtām pašas sev. Tajā skaitā, tā kā Ūdensvīri paši nepamana, kad ieslēgts maitas režīms – kas tad tur liels? Ko jūs visi ar pārgrieztām sejām skrienat uz dīķi? Tas, saprotams, nenotiek aiz ļauna prāta. Vienkārši patiesībā Ūdensvīra pasaulē ir interesantākas lietas, nekā domāt tur par visādiem tēviņiem.

 

4. vieta – Strēlnieks

Pavisam nedaudz pietrūka, lai Strēlnieki tiktu līdz pirmajam trijniekam – dedzīgās maitas, ar uguntiņu. Daži netaisnīgi pieņem, ka Strēlnieki vispār ir pasaulē vislielākās maitas, bet tas tā īsti nav: patiesai, etalona maitai Strēlniekam nedaudz pietrūkst spēja patiesi ienīst savu tuvāko.

Toties Strēlnieki ir pārliecināti, ka maitiskums – tas ir ārkārtīgi jautri un interesanti. Tā kā mēs patiesi iesakām iekļaut skumstošos Strēlniekus vislielāko nelaimju sarakstā, kas draud cilvēcei. Kaut kur starp bumbu mēri un zombiju apokalipsi.

 

3. vieta – Lauva

Galveno trijnieku atklāj Lauvenes – arī maitas ne pēc savas brīvas gribas: vispār viņas domā, ka būt par maitu – tas ir nožēlojami.  Nedroši un fu-fu-fu.Par ko arī visiem interesentiem paziņo, nekautrējoties publiski nosodīt dažus, kuri savā “maitiskumā” atklāti pārspīlē (nerādīsim ar pirkstu, kaut arī tie bija Paši Zināt Kas).

Lasi arī: Fantastisks laiks: kad būs jauns mēness 2023. gada martā un kādas ir tā pazīmes – kā tas ietekmē tevi un tavu zīmi

Bet ir svarīgi saprast, ka Lauvene “nav tāda”tikai un vienīgi vārdos, kas dotajā gadījumā ir pilnīgi pretstatā darbiem. Un norādīt to Lauvenei ir pilnīgi bezjēdzīgi, starp citu: vai arī “Ko!?Es?! Nu nekad!” vai “Kas atļauts Jupiteram, nav atļauts Vērsim. Un tur visiem tamlīdzīgiem”.

 

2. vieta – Zivis

Otrā vieta tiek Zivtiņām – dzimušām maitām. Tas pats gadījums, kad Zivtiņai neko nevajag pat darīt, lai būtu maita – Dārgā Pasaules Radītāja viņu jau tādu ir radījusi. Tiesa, Zivtiņas prot virtuozi izlikties par nekaitīgām mailītēm, bet ilgi tas, kā likums, neilgst (neskatoties uz to, ka viņas vispār jau vēl ir arī dzimušas aktrises).

No otras puses, absolūti dabisks maitiskums kaut kā pat neizraisa liekus jautājumus: nu nevar, piemēram, cilvēks neelpot, bet Zivis nevar izslēgt maitu. Nu ko, tagad nemīlēsi viņu, vai?! Tā kā “zivju” maitiskuma upuri ar laiku iemācās skatīties uz to visu filozofiski: kā saka, “arī tas pāries”. Nu, ja izdzīvosim.

 

1. vieta – Skorpions

Ta-dā! Zelta medaļa tiek piešķirta Skorpioniem – īstām maitām, kas spēj aiztaisīt mutes visām pārējām zīmēm.

Kopā ar medaļu pasniedzam Skorpioniem arī titulu Goda Vivisektors – par spēju kraut pa īstam, cepuri un plašķi – lai plivinātos uz šausmu spārniem naktīs, nu un atzinības rakstu par nopelniem pret viņu karsto pazemes tēvzemi – ne saskaitīt, cik nelaimīgu dvēseļu un tamlīdzīgu vājo cilvēces līderu Skorpioni ir aizsūtījuši uz metaforisko Pirmsākumu – Elli. Vispār, AP-SVEI-CAM! Hip-hip urrā!

 

Pievienot komentāru