Patiess stāsts par mīlnieku izglābšanos, kuri atradās uz Titānika klāja

Leģendārā filma “Titāniks” atkal un atkal liek skatītājam izdzīvot Džeka Dosona un Rouzas Bukateres mīlas stāstu. Taču reālajā dzīvē uz kuģa atradās mīlnieki, kuru liktenis izvērtās ne mazāk aizraujošs kā filmas varoņiem.

Karls Hovels Bērs bija ASV Deivisa kausa tenisa komandas dalībnieks 1907. gadā. Divas reizes viņš bija starp trim labākajiem spēlētājiem pasaulē: 1907. un 1914. gadā. Turklāt viņš bija viens no izdzīvojušajiem Titānika pasažieriem.

1912. gada sākumā 27 gadus vecais Karls Bērs ar Helēnu Ņūsomu iepazinās ar savas māsas Ģertrūdes starpniecību. Tā bija mīlestība no pirmā acu uzmetiena, taču meitenes māte šo savienību neapstiprināja, uzskatot jaunieti par savas 19 gadus vecās meitas necienīgu.

Lasi vēl: “Viņa sirds var apstāties” – Slavens sportists cīnās par savu dzīvību

Lai atbrīvotos no sava puiša, Helēnas māte nolēma doties ceļojumā ar viņu, taču Karls Bērs izrādījās ļoti neatlaidīgs cilvēks. Aizbildinoties ar komandējumu, viņš sekoja mīļotās ģimenei, cerot pārliecināt Bekvitas kundzi.

Pēc sadursmes ar aisbergu tenisiste metās palīgā Helēnai. Ātri savākuši mīļoto kopā ar māti, viņi devās uz glābšanas laivām. Par evakuāciju atbildīgais virsnieks ļāva Bēram pievienoties dāmām otrajā nolaistajā laivā.

Uzkāpis uz klāja, Kārlis sāka strādāt ar airiem, kuģojot aukstajā okeāna tumsā un aizvedot savu mīļoto prom no grimstošā kuģa.

Šķir nākamo lapu, lai uzzinātu, kas notika tālāk.

Pievienot komentāru