Silts, gāzēts vai ledaini auksts: kādu ūdeni labāk dzert, lai zaudētu svaru

Gandrīz visi zina, ka ūdens ir dzīvības avots. Bet vajag pareizi dzert šo ķermenim nepieciešamo šķidrumu, pretējā gadījumā nopietnas veselības problēmas ir tepat aiz stūra.

Kondensāts, kas lēnām plūst pa pudeli, ir tas, ar ko daudziem no mums asociējas šis ideālais dabīgais dzēriens. Tomēr vai ledus ūdens ir tik noderīgs, kas it kā pat veicina svara zudumu, kā pieņemts uzskatīt?

Piemēram, vairums diētu autoru neņem vērā, ka papildus nelielam kaloriju daudzumam, ko organisms tērē “ārstnieciskā” šķidruma uzsildīšanai, ieradums dzert ļoti aukstu ūdeni var atspēlēties ar nopietnām problēmām.

Patīk tas vai nepatīk, bet dzeršanai vispiemērotākais, pēc mediķu domām, ir ūdens istabas temperatūrā – 18-20 grādi. Kāpēc tā, jūs jautājat?

Jā, patiesībā viss ir ļoti vienkārši: tas ir ūdens ar apkārtējai videi tuvu temperatūru, kas veicina ērtu gremošanu, ķermeņa attīrīšanu un turklāt stimulē vielmaiņas procesus. Un, pēc ūdens vīnziņu domām, šāds ūdens ir arī daudz garšīgāks.

Lasi vēl: “Viņa sirds var apstāties” – Slavens sportists cīnās par savu dzīvību

Tiesa, gadās arī tā, ka ledus ūdens patiešām var noderēt pēc nogurdinoša treniņa vai arī tad, ja nepieciešams nekavējoties atvēsināt ķermeni un papildināt ūdens rezerves.

Tieši aukstais ūdens liek mums dzert arvien vairāk, turklāt tas labi uzmundrina, starp citu, ne sliktāk kā tase kafijas.

Un tomēr labāk ir dot priekšroku ūdenim istabas temperatūrā, jo atšķirībā no aukstā ūdens tas neizraisa asinsvadu sašaurināšanos. Tas nozīmē, ka ēdiens tiks sagremots efektīvāk, un jūsu garšas kārpiņu reakcija maltītes laikā netiks notrulināta.

Šķir tālāk, lai uzzinātu par gāzētajiem dzērieniem.

COMMENTS

Pievienot komentāru