Klasiskie biešu salāti ar žāvētām plūmēm

Biešu ēdieni ir ne tikai garšīgi, bet arī neticami labvēlīgi mūsu organismam. Regulāra šī vienkāršā, vitamīniem un minerālvielām bagātā sakņu dārzeņa lietošana sekmēs mūsu fizisko labsajūtu. Pastāv desmitiem biešu salātu variāciju, no kurām vispopulārākā – ar žāvētu plūmju piedevu.

Žāvētas plūmes labvēlīgi papildina biešu saldo garšu, tāpēc šis nekomplicētais duets ir lielisks pamats dažādiem našķiem, kas piemēroti gan ikdienas uztura dažādošanai, gan brīvdienām.

Produktu sagatavošana biešu salātiem ar žāvētām plūmēm

Lielākajā daļā biešu salātu recepšu ir paredzēts izmantot vārītu sakņu dārzeni. To var pagatavot vairākos veidos:

Vārīšana katliņā uz plīts – vienkāršākā un pazīstamākā metode. Aplej ar ūdeni un pēc tam vārīt uz mērenas uguns vienu stundu pēc tam, kad ūdens sācis vārīties. Lai saglabātu dārzeņu dabisko garšu, ūdeni nav ieteicams sālīt, un, lai to košās krāsas paliktu tikpat piesātinātas, katlam pievieno nedaudz etiķa esences vai citronskābes.

Cep cepeškrāsnī – ar šo gatavošanas metodi biešu mīkstums kļūst blīvs, nevis ūdeņains. Sakņu dārzenis tiek nomazgāts, notīrīts, sagriezts ceturtdaļās, apbērts ar sāli un augu eļļu, ietīts vairākās folijas kārtās un tad 45-50 minūtes ievietots cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 200 °C temperatūrai.

Gatavojiet mikroviļņu krāsnī – šī ekspress dārzeņu gatavošanas metode ļauj iegūt vārītas bietes tikai 10 minūtēs. Lai to izdarītu, sakņu dārzeņus nomazgā un ievieto polietilēna maisiņā, to cieši sasienot, lai radītu vakuumu. Tad ieslēdz mikroviļņu krāsni ar maksimālo jaudu un gatavo 9-10 minūtes.

Lasi vēl: Marts dāvās lielu mīlestību tikai šīm zodiaka zīmēm. Laime pārklās no galvas līdz kājām

Vienkāršākais žāvētu plūmju pagatavošanas veids – mērcēšana verdošā ūdenī: ogas izklāj dziļā traukā, aplej ar verdošu ūdeni un atstāj uz pusstundu. Ilgāk turēt žāvētas plūmes šķidrumā nav ieteicams, pretējā gadījumā tās var kļūt ūdeņainas un pārāk mīkstas. Uz katriem 100 gramiem žāvētu plūmju ņem 1 glāzi verdoša ūdens.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Abiem grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 47%

0%

Lai biešu salāti ar žāvētām plūmēm iegūtu interesantu pikantu garšu, žāvētos augļus var pagatavot marinādē, kuras pamatā ir apelsīnu sula, pievienojot pikantas garšvielas. Lai to izdarītu, 100 gramus žāvētu plūmju vispirms uz pusstundu iemērc verdošā ūdenī, pēc tam ievieto katliņā ar glāzi apelsīnu sulas, pievieno šķipsniņu muskatrieksta un kanēļa, liek uz mērenas uguns, nogaida, līdz sāks vārīties, un vāra apmēram 20 minūtes. Pēc vārīšanas plūmes izņem no šķidruma, notecina, izžāvē un izmanto dārzeņu uzkodu pagatavošanai.

Klasisko biešu un žāvēto plūmju salātu recepti skatiet nākamajā lapā!

Leave a Comment