Kartupeļi ar vistu spārniņiem! Kad šo ēdienu pirmo reizi pagatavosi visai ģimenei, viņi pēc tam to gribēs atkal un atkal

Sastāvdaļas

Vistas spārniņi -1 kg

Malta paprika/paprikas pulveris -1/2 tējk

Garšviela “Hmeli-suneli” (vai garšvielas vistas gaļai) – 1/2 tējk.

Melnie pipari – pēc garšas

Sāls – 1 tējk

Skābais krējums – 1 ēd.k.

Kartupeļi – 1 kg.

augu eļļa – 2-3 ēdamk.

Kurkuma – 1/3 tējk

Sāls – 1/2 tējk

 

Pagatavošana

Kā pirmos gatavo vistu spārniņus (ja vēlas, tos sagriež divās daļās). Man parasti ir 1kg vistu spārniņu, kuriem pievienoju vienu tējkaroti sāls, pustējkaroti maltu paptiku, melnos pirparus, pustējkaroti “Hmeli-suneli” vai jebkādu citu vistas garšvielu. Tad pievieno 1 ēdmakaroti skābā krājuma un samaisa.

Nomizo 1 kg kartupeļus, sagriež 2-3 daļās, ja kartupeļi nav lieli, tos var negriezt. Sāli pievieno nedaudz vairāk par pusi tējkarotes, papriku pusi tējkarotes, kurkumu 1/3 tējkarotes, melnos piparus, 2-3 ēd.k. augu eļļa un samaisa.

 

Visu uz 30 minūtēm noliek malā, lai kārtīgi iemarinējas. Tikmēr cepamo trauku ieļļo un pirmos ieliek kartupeļus ar visu sulu. Spārniņus liek augšpusē.

Lasi arī: “Neviens nenovecoja tik skaisti kā viņa”: tu neticēsi kā aktrise Virna Lisi izskatījās pēc 78 gadu mūža

Liekam uzkarsētā cepeškrāsnī, un cepam 190 grādos 60-80 minūtes. Tā kā spārniņi ir jau labi apcepušies, manā krāsnī ir vajadzīgas 30-35 minūtes, lai apgrieztu spārnus un ieliktu atpakaļ cepeškrāsnī un atstātu, līdz kartupeļi ir gatavi.

 

COMMENTS

Pievienot komentāru