Bedres uz ceļiem: 5 labākie padomi, kā saudzēt jūsu auto un autovadītāja nervus

Pavasarī jo īpaši pēc sniega nokušanas mašīnas cieš no bedrēm uz ceļiem. Kādi ir paņēmieni braukšanai pa nelīdzeniem ceļiem? Par to, kā nodrošināt automašīnas drošību uz nelīdzena ceļa, lasiet tālāk.

Tipiski mūsdienu automobiļi ir paredzēti gludiem ceļiem. Vismaz to riteņi un balstiekārtas nav paredzētas braukt pa bojātu asfaltu. Protams, mūsu autovadītājiem tas nav jaunums, un viņi cenšas izvairīties no bedrēm. Tomēr šo uzdevumu bieži vien sarežģī bedrīšu skaits un to negaidītā sastapšana.

Galu galā, viena lieta ir, ja automašīna piesardzīgi un nesteidzīgi brauc pa vecu, nenotīrītu ceļu, kur autovadītājs ir gatavs jebkādiem pārsteigumiem, un cita lieta, ja pavasarī dziļas bedres parādās uz jaunuzbūvētas šosejas, pa kuru visi ir pieraduši braukt ar augstākiem pārnesumiem.

Kas notiek, ja braucot lielā ātrumā iebraucat bedrē?

Nav iespējams viennozīmīgi pateikt, kāda dziļuma bedres ir īpaši apgrūtinošas vieglajam automobilim. Daudz kas ir atkarīgs no riteņu diametra, riepu profila augstuma, spiediena tajās, automašīnas slodzes un braukšanas ātruma. Tas nozīmē, ka pat 20 centimetru bedre un 5 centimetru plaisa asfaltā dažādos apstākļos vienam konkrētam automobilim var būt vienlīdz bīstama. Starp citu, arī bedres parametriem ir vērtība, dažādas pakāpes apdraudējums ir ne tikai dziļums, bet arī bedres apjoms un tās malu reljefs.

Sliktākajā gadījumā uz bedres var ciest riepa vai divas riepas:

Riepa vai divas riepas ar vienu un to pašu sānu malu. Ja trieciens ir pietiekami spēcīgs, riepas sānu mala tiek iespiesta starp loka rāmi un bedres nelīdzeno malu, un tā tiek pārdurta, ko visbiežāk nav iespējams salabot. Ja bojāti divi riteņi, nepalīdzēs pat labs rezerves ritenis – būs jāizsauc palīdzība;

Lasi vēl: Psihologs pastāstīja, ko vēlas visas: 8.marta dāvana sievietei 30+

Riteņa disks. Bieži vien trieciena enerģija ir pietiekama, lai ne tikai iznīcinātu riepu, bet arī sasistu disku. Ja tas ir no sakausējuma, tā ritenis lūzt, un to nepieciešams metināt (lai gan inženieri šādu remontu neatbalsta);

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Abiem grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 53%

0%

Piekares daļas. Ja bedre ir ļoti liela, ritenis neabsorbē visu trieciena enerģiju, un ar to pietiek, lai sabojātu šasiju. Par laimi, tā ir reti sastopama situācija.

Kā pareizi braukt pa bedrēm, lasiet nākamajā lapā!

Pievienot komentāru