Aicina skolēnus uzlabot finanšu prasmes un piedalīties “European Money Quiz” viktorīnā

Lai uzlabotu finanšu pratību jauniešiem vecumā no 13 līdz 15 gadiem (7.-9.kl.), Latvijas Komercbanku asociācija (LKA), Junior Achievement Latvija (JAL) un Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) organizē “European Money Quiz” viktorīnu.

Viktorīna paredzēta divos posmos un notiks bezmaksas mācību platformā Kahoot!:

Latvijas mēroga viktorīna starp klasēm norisināsies tiešsaistē iepriekš reģistrētajiem dalībniekiem š.g. 22.martā plkst. 11:00

Eiropas mēroga fināls klātienē notiks 8. maijā, Briselē, un tajā piedalīsies divi labākie skolēni no katras valsts

Klasi, kas uzvarēs Latvijas mēroga viktorīnā, paziņos 23. martā. Uzvarētājiem būs unikāla iespēja vienas dienas garumā piedalīties LKA un JAL organizētajās izglītojošās aktivitātēs, kā arī diviem skolēniem un viņu skolotājam klātienē piedalīties Eiropas mēroga finālā, kas norisināsies Briselē, no š. g. 7. līdz 9. maijam.

Aicinām klasēm līdz 10. martam pieteikt savu dalību viktorīnā: www.ej.uz/LKA_EMQ

“European Money Quiz” viktorīna ir Eiropas Bankas federācijas iniciatīva, kas tiek īstenota sadarbībā ar banku asociācijām 30 Eiropas valstīs. Viktorīnu spēlē bezmaksas mācību platformā Kahoot!, un tā ietver jautājumus par finansēm, matemātiku, kiberdrošību un tiešsaistes banku. Abos finālos jautājumi būs latviešu valodā, tomēr pati Kahoot! platforma ir angļu valodā.

Lai palīdzētu skolēniem sagatavoties viktorīnai, ir izveidotas dažādas viktorīnas latviešu valodā un LKA mājas lapā apkopoti mācību resursi. Skolotāji ir aicināti izmantot “Kahoot!”, lai palīdzētu skolēniem sagatavoties uzvarai un celt viņu finanšu pratības līmeni.

Pievienot komentāru