Stāsts par to, kā es zaudēju iespēju dzīvot savā dzīvoklī boršča šķīvja dēļ

Manipulāciju psiholoģija ir svarīga zināšanu joma, kas palīdzēs izvairīties no kļūšanas par pusdienām. Alegoriskā nozīmē: daži cilvēki “ēd” vājākus cilts biedrus.

Viņi liek viņiem dejot pēc viņu melodijas, izraisot baiļu vai vainas sajūtu. Galu galā manipulatora upuris var kļūt tik apmulsis, ka iedomājas sevi par tirānu. Vai arī viņš dos izšķirošu atraidījumu!

Manipulācijas psiholoģija

Pat mūsu kāzās mana vīramāte solīja nopirkt man un manam vīram mājokli visu acu priekšā. “Neuztraucieties, jaunieši. Es jums uzdāvināšu skaistu dzīvokli, bet nedaudz vēlāk.

Viņas solījums nešķita nepamatots. Tajā laikā mana vīramāte jau 15 gadus strādāja Itālijā. Viņas vecākā meita dzīvoja galvaspilsētā dāvinātā divistabu dzīvoklī. Tāpēc mēs ar vīru arī cerējām uz dāsnu dāvanu.

Apgabalu izvēlējos pirms laika, visplaukstošāko un ērtāko. Šeit mēs īrējām dzīvokli un atradām darbu. Gadu pēc kāzām man piedzima meita un devos grūtniecības un dzemdību atvaļinājumā. Pēc meitas piedzima dēls.

Mana vīramāte nekad nav nogurusi atgādināt mums par savu solījumu. Viņa pat lūdza man izvēlēties iespējas. Augustā viņa plānoja atbraukt ciemos un risināt mūsu jautājumu.

Lasi vēl: Viesi lūdza recepti, sākumā negribēju dalīties: 8 pareizo sālījumu noslēpumi

Bet pēc ierašanās mēs neredzējām nevienu dzīvokli. Aizskarošākais ir tas, ka viņi mani padarīja par grēkāzi. Vīramāte joprojām ar mums nerunā. Nevar piedot to, kā mēs viņu satikām. Pareizāk sakot, viņa mūs nesastapa.

Vīramātes lūgums

Dienu pirms ierašanās mana vīramāte kļuva nostalģiska pēc mājas gatavota ēdiena. Viņa sapņoju par mājās gatavotu desu un virtuļiem. Viņa lūdza, lai uz viņas ierašanos pagatavotu klimpas ar sakraušķinātu speķi un pagatavotu sātīgāku un biezāku boršču.

Es biju grūtas izvēles priekšā. Man nebija grūti uzklāt galdu vīramātei pēc viņas pasūtījuma. Bet es to nedarīju. Un tas viss vīra dēļ. Vīram vienmēr bija slikta veselība, un ārsti viņam noteica stingru diētu.

Es zinu, ka viņam patīk palutināt sevi ar garšīgām lietām. Šie stingrie ieteikumi viņam ir kā asaka kaklā. Tāpēc es pati pārgāju uz to pašu diētu un pārvedu bērnus. Tagad mēs visi ēdam kā mans vīrs.

Tāpēc es negatavoju ne sātīgu boršču, ne klimpas ar treknu sakraukšķinātu speķi. Bet galds tika klāts dāsni par godu vīramātes atbraukšanai. Bija daudz ceptu dārzeņu, pirmajam ēdienam bija vistas biezzupa un otrajam sautēts trusis ar rīsiem.

Lasi vēl: Recepte gardiem paprikas un siera rullīšiem

Aizvainojums un apvainojums

Taču vīramātes sejas izteiksme pie galda atcēla visas manas pūles un labās domas. Es nekavējoties viņu iepazīstināju un pastāstīju par mūsu diētu.

Mēs cīnāmies par mana vīra, viņas dēla veselību, mēs ilgu laiku neko tādu neesam gatavojuši vai ēduši. Bet vīramāte sēdēja kā iegrimusi. Viņa vairs nebija tik jautra kā brīdī, kad šķērsoja mūsu mājas slieksni.

Un tikai vēlāk mana vīramāte teica, ka mēs no viņas dzīvokli nedabūsim. Mēs esam nepateicīgi, augstprātīgi bērni, kas izrādīja viņai savu necieņu. Redz, noskaudām mammai boršču un klimpas. Un pēc tam mēs uzdrošināmies cerēt uz dārgu dāvanu!

Protams, mans vīrs nezināja par savas mātes kaprīzēm. Un viņš bija ļoti aizvainots, kad es sāku skaidrot savu rīcību. Kā es uzdrošinos neizpildīt viņa mātes vienkāršo lūgumu?

Manipulācijas psiholoģija: nepateicīgi bērni

Un vēlāk vīramāte mani nožēlojami lamāja visas ģimenes priekšā. “Labi, ka tu, Anija, parādīji savu īsto krāsu. Tagad es redzu, kā tu izturies pret mani. Jūsu prioritātes man ir pilnīgi skaidras. No šī brīža es pati parūpēšos par savām vajadzībām , ”sacīja vīramāte. Un manas ausis gandrīz saritinājās no aizvainojuma un netaisnības sajūtas. Kāpēc man tas viss ir vajadzīgs?

Galu galā es gribēju to, kas ir labākais! Viņa rūpējās par savu mazo, savu mīļoto dēlu. Es, tāpat kā neviens cits, zinu viņa raksturu. Vīrs nav atturīgs, kad runa ir par viņa iecienītākajiem ēdieniem.

Dzīvoklis ir dzīvoklis, un pēc aizliegtas pārtikas ēšanas viņš nedēļām ilgi mocīsies ar vēdera problēmām. Un man arī ar šo būs jātiek galā.

Vīramātes apvainojums man šķiet tāls no sākuma līdz beigām. Kaut kāda izsmalcināta manipulāciju psiholoģija.

Smieklīgi ir lauzt podus kopā ar ģimeni pie pelmeņiem un boršča! Un pirms tam viņa gadiem ilgi mūs baroja ar solījumiem. Vai es kļūdos?

Palīdziet mums atrisināt šo ģimenes drāmu. Kurš, tavuprāt, kļūdās šajā stāstā?

Leave a Comment