Kur nu vēl gardāk! Indijas rīsi ar zemesriekstiem un burkāniem

Šos izcili garšīgos pikantos rīsus gatavoju kā piedevu jēra karijam, taču tie ir lieliski arī kā patstāvīgs ēdiens.

Rīsi ir sulīgi, pikanti un ar lielisku tekstūru, kas piesaista uzmanību ar savu unikālo aromātu. Pamatā izmantoju basmati rīsus, ko ļoti vērtēju to raksturīgā, saldā smaržas dēļ, kas ir raksturīga tikai šai rīsu šķirnei.

Šie rīsi ir pildīti ar burkāniem un sīpoliem, kas piešķir ēdienam lielisku garšu un tekstūru. Ja vēlaties eksperimentēt un pievienot dažādas variācijas, varat izmēģināt pievienot saldos piparus, sēnes vai baklažānus, taču jāņem vērā, ka tas mainīs ēdiena raksturu, un tas vairs nebūs tradicionālais Indijas stils.

Lai iegūtu patiesi kraukšķīgu tekstūru, es izmantoju grauzdētus zemesriekstus, kas piešķir ēdienam papildus kraukšķīgumu un garšu. Ja vēlaties tradicionālāku pieeju, varat izvēlēties Indijas riekstus, kas ir cepti gī, kas piešķir ēdienam autentisku Indijas garšu.

Sastāvdaļas 6 porcijām : Fonds basmati rīsi 300 grami kardamons 2 gab. veselas ķimenes 1/2 tējk. kanēļa standziņa 1 gab liels sīpols 1 gab vidēji burkāni 2 gab. svaigs ingvers 20 grami ķiploku 3 zobs karsts jautājums 1 tējk. sāls pēc garšas ūdens 700 ml. Lai iesniegtu grauzdēti zemesrieksti 30 grami rozīne 30 grami neliels ķekars cilantro 15 grami

Ēdienu gatavošanas recepte : Rīsus trīs reizes mazgā aukstā ūdenī, iemērc un atstāj uz pusstundu.

Sīpolu sagriež spalvās vai pusgredzenos. Burkānus sagriež kubiņos. Sasmalciniet ingveru un ķiplokus pastā (jūs varat to vienkārši sasmalcināt pēc iespējas smalkāk).

Pievienojiet sīpolu un, maisot, apcepiet, līdz tas ir caurspīdīgs, apmēram 4-5 minūtes.

Pievienojiet sīpolu un, maisot, apcepiet, līdz tas ir caurspīdīgs, apmēram 4-5 minūtes.

Pievieno burkānus un maisot cep apmēram 5 minūtes.

Pievienojiet ķiploku-ingvera pastu un garam masala.

Samaisiet un apcepiet apmēram 30 sekundes.

Pilnībā noteciniet ūdeni no rīsiem. Pievienojiet pannā rīsus un samaisiet.

Ielejiet ūdeni un pievienojiet sāli pēc garšas.

Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, pārklāj ar vāku un samazina siltumu līdz minimumam. Vāra, līdz rīsi ir uzsūkuši visu šķidrumu un ir pilnībā gatavi. Pārraugiet procesu un, ja nepieciešams, pievienojiet ūdeni. Gatavos rīsus noņem no uguns, samaisa ar dakšiņu, pievieno zaļumus, rozīnes un riekstus.

Ļaujiet nostāvēties 5-7 minūtes ar vāku un pasniedziet.

Labu apetīti!

Leave a Comment