Viena no manas omītes senākajām receptēm : Kotletes biezā pikantā mērcē

Lielisks ēdiens omulīgām mājas vakariņām. Un tagad tāds ēdiens ir tik vajadzīgs sezonai – ārā tāds laiks, ka vajag sasildīties ar visu, ko var.

Personīgi man šāds ēdiens ideāli sader ar kartupeļu biezeni vai saraustītu (kartupeļu biezeni, bet rupju, ar lieliem kunkuļiem – kā saraustīts ar pupiņām ).

Bet šeit rīsi, makaroni un pat mīksta polenta vai hominy labi derēs kā garnīrs.

Sastāvdaļas 4 porcijām : Velku malta gaļa 600 grami olas 1 gab rīvmaizi 3 ēd.k. graudainas sinepes 1 ēd.k. kaltēts sīpols 1 tējk ķiploku 2 krustnagliņas kečups 2 ēd.k. malti melnie pipari 1/2 tējk. sāls pēc garšas Mērce vidējais sīpols 1 gab ķiploku 2 krustnagliņas sviests 40 grami kviešu milti 1 ēd.k. vistas, liellopa vai dārzeņu buljons 250 grami sāls pēc garšas kečups 2 ēd.k. sojas mērce 2 ēd.k. Vusteršīras mērce 1 tējk čili mērce 2 ēd.k. malta paprika 1/2 tējk.

Ēdienu gatavošanas recepte :

Sastāvdaļu piezīmes: Malta gaļa . Es izmantoju jauktu malto gaļu – puse cūkgaļas un puse liellopa gaļa. Taču derēs jebkura cita maltā gaļa – tīra liellopa gaļa, cūkgaļa un pat jēra gaļa, ja jums garšo jēra gaļa. VAR izmantot maltu tītaru.

Maltā vista sliktāk turēs formu, bet ja bumbiņas tev nav svarīgas, tad vari izmantot rīvmaizi.

Ja vēlas, tās var aizstāt ar nelielām auzu pārslām vai pienā samērcētu klaipu.

Graudainajām sinepēm ir saldena garša, kas nav tik spēcīga kā, piemēram, vairumam gludo sinepju.

Turklāt tas piešķir kotletēm interesantu tekstūru. Ja jūs neiebilstat par papildu sitienu, varat izmantot cita veida sinepes, piemēram, Dižonas vai sinepes.

Mērci var pagatavot ne tikai ar vistas buljonu, kā norādīts receptē, bet arī ar liellopa gaļu, teļa gaļu, tītaru.

Vienīgais, kas nedarbojas, ir ūdens. Ar to mērces garša būs pilnīgi plakana. Pārejam pie ēdiena gatavošanas. Kotlešu vārīšana. Bļodā samaisa malto gaļu, rīvētu ķiploku un pārējās sastāvdaļas atbilstoši sarakstam.

Maisa, līdz visas sastāvdaļas ir vienmērīgi sadalītas. Veido kotletes maza mandarīna lielumā. Liek uz cepešpannas, kas izklāta ar pergamentu vai foliju.

Liek līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep, līdz gatavs, apmēram 20 minūtes. Kamēr kotletes cepas, pagatavo mērci. Dziļā pannā ar biezu dibenu uz vidējas uguns izkausē sviestu. Pievienojiet sīpolu un apcepiet, maisot, līdz caurspīdīgs, apmēram 3-4 minūtes. Pievieno ķiplokus un maisot sautē vēl minūti.

Nepārtraukti maisot ielej buljonu. Maisa, līdz nepaliek miltu kunkuļi. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, samazina siltumu līdz vidēji zemam un maisot vāra 5-7 minūtes. Pēc tam pievienojiet pannā kečupu, papriku, saldo čili, Vorčesteršīru, sojas mērci un sāli pēc garšas.

Samaisa un uzvāra. Pievienojiet izceptās kotletes uz pannas un visu kopā karsējiet vēl pāris minūtes.

Leave a Comment