7 rakstura īpašības, kas norāda uz topošajiem ideāliem tētiem un mammām

Kā kļūt par, ja ne ideālu, tad vienkārši labu vecāku.

Bērnu audzināšanā nav vienotas audzināšanas sistēmas – individuāls ir gan bērns, gan arī viņa vecāki. Lai iemācītos būt par labu vecāku un uzlabotu savas audzināšanas prasmes, ir vajadzīgs laiks, pūles un pieredze, kas gūta no pieredzēm, kā arī sapratne, kā labāk rīkoties nākošreiz.

Labākajā gadījumā audzināšana iztukšo: gan emocionāli, fiziski un materiāli. Šis process bieži nāk ar nepārliecinātību par sevi un bailēm. Audzināšana pārbauda jūsu izturību un pacietību. Un katrs vecāks kaut kur kļūdās.

Tomēr ir personības iezīmes, kas ievērojami uzlabo jūsu audzināšanas metodes, un tām nav obligāti jābūt iedzimtām. Jūs varat attīstīt sevī nepieciešamās īpašības tāpat, kā jūs varat attīstīt muskuļus: ar izmantošanas un atkārtošanas metodi.

YourTango izceļ 7 galvenās personības iezīmes, kas piemīt visām labām mammām un tētiem.

Humors.

Labākajām mammām un tētiem piemīt humora izjūta. Viens no vienkāršākajiem bērnu audzināšanas padomiem? Smejieties! Humors – tas ir viss gan bērnu audzināšanā, gan arī ikdienas dzīvē.

Tas mazina stresu, atvieglo dialogu un veicina nepiespiestību star ģimenes locekļiem. Rotaļīgums un jautrība jūs padara cilvēcīgu, un padara jūs pieejamāku jūsu bērniem. Vecāki bez humora sajūtas, kā likums, pastiprina nemieru, un tie nemāk nepiespiesti reaģēt uz dažādām dzīves situācijām. Atrodiet laiku jautrībai. Tas ir svarīgi.

Konsekvence.

Labākie vecāki uzstāda saskaņotas robežas. Padomājiet, kā jūs justos, ja uzsākut darbu, nesaņemot norādījumus, instrukcijas vai apmācības par to, kā darbu paveikt vislabāk. Jūs pastāvīgi censtos kaut ko noskaidrot, piesaistot sava priekšnieka uzmanību. Un pastāvīgi kļūdītos.

Tas attiecas arī uz bērniem. Veselīgas robežas – tā ir skaidrības un kārtības ķīla, un tie sniedz bērniem pamatu būt veiksmīgiem. Bērni jutīsies drošībā. Robežas rada lielāku uzticību un mierīgāku ģimenes apkārtni.

Taisnīgums.

Labākās mammas un tēti ir godīgi. Taisnīgi vecāki pret katru bērnu attiecas kā pret personību, un nepraktizē universālu pieeju. Viņi ievieš disciplīnu, un sniedz bērniem iespēju mācīties no savām kļūdām.

Būt godīgam nozīmē klausīties savā bērnā un būt elastīgam. Bērni, protams, sacelsies. Būt elastīgam nenozīmē būt nekonsekventam. Tas nozīmē, ka jūs esat gatavi uzklausīt savu bērnu, saprast apstākļus un pieņemt lēmumu, kas atbilst viņa interesēm, un nevis jūsējām.

Pastāvīga drošība.

Labākie vecāki saprot, ka bērniem ir jāmācās tikt galā ar grūtībām, par spīti instinktam bērnus aizsargāt. Tā vietā, lai iejauktos, viņi māca saviem bērniem runāt par savām vēlmēm, izmantot resursus, pieļaut kļūdas un meklēt risinājumus.

Protams, ja bērns patiešām nevar tikt galā, vecākam ir jāiejaucas. Tomēr labākie vecāki ļauj savam bērnam ciest neveiksmi, mācīties no savām kļūdām, risināt pašiem savas problēmas un pašiem nomierināties. Viņi sniedz saviem bērniem iespēju būt patstāvīgiem.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

COMMENTS

Pievienot komentāru