7 rakstura īpašības, kas norāda uz topošajiem ideāliem tētiem un mammām

Bērniem ir jāiepazīst visa emociju gamma – sākot ar prieku un sasniegumiem līdz pat neveiksmēm, vientulībai un izmisumam, lai viņi iemācītos tikt ar to galā, kad būs pieauguši. Problēmu risināšanai, atbildībai un noturībai pret kļūdām ir liela nozīme bērna patstāvīgumam tālākajā dzīvē.

Redzēt bērnu esam nelaimē var būt pārbaudījums, bet pats labākais, ko mīlošs vecāks var izdarīt – ir kontrolēt savas emocijas un sniegt bērnam iespēju tikt galā vienam.

Pārliecība.

Labākās mammas un tēti zina, kas viņi ir, un saprot un pieņem faktu, ka viņi nav perfekti. Perfekcionisms rada stresa un trauksmes apburto loku. Perfekcionistiem bieži novērojama tieksme sniegt baudu citiem – man ir “labi”, ja es patīku cilvēkiem, un “slikti”, ja nē.

Kurš gan spēj izbaudīt ģimenes dzīves nekārtību ar šādu pašvērtējumu? Labākie vecāki zina, ka viņi nespēj visu kontrolēt un būt izcilnieki it visur.

Viņa zina, ka vāji brīži nenozīmē neveiksmi. Viņiem nevajag izrādīt skaistas mājas, ideālu ēdienu, apskaužamas brīvdienas, slaidus ķermeņu vai bērnus-eņģelīšus, lai apstiprinātu savu pašvērtējumu. Mūsu drosme pieņemt netīro, neparedzamo, nepilnīgo dzīvi ļauj mūsu bērniem izdarīt to pašu. Pieņemt pašiem sevi – tā ir dāvana. Vai var būt kaut kas labāks par jušanos ērtu tādiem kādi esam?

Piedošana.

Labākie vecāki piedod. Jebkurš var jums pateikt, ka piedot – tas nav viegli. Novirzot dusmas uz bērniem, uz bijušajiem vai jūsu pašu vecākiem, jūs kaitējat paši savai veselībai. Bērni, kuri ir izauguši, iemācoties atlaist apvainojumus un atriebību, labāk tiek galā ar konfliktiem jau pieaugušā vecumā. Viņi saprot, ka neviens nav perfekts, tajā skaitā arī viņi paši.

Apmācības un piedošanas modelēšana nozīmē, ka bērniem nevajag ieciklēties uz traumējošu situāciju, kad viņi jūtas aizvainoti. Viņi mācās iziet no upura lomas uz daudz pārliecinātāku domu tēlu. Piedošana uzlabo fokusēšanu, radošumu un impulsīvu kontroli. Cilvēki, kuri atsakās nest smago dusmu, niknuma, bēdu un aizvainojuma nastu, ir daudz enerģiskāki. Uzdāvini saviem bērniem piedošanas spējas.

  1. 7.Atbildība.

Bērni saviem vecākiem seko pastāvīgi, un vairāk uzzina no tā, ko jūs darāt, nekā no tā, ko jūs sakāt. Viņi jau pa gabalu sajūt neīstumu. Bērni, tāpat kā mēs visi, tiecas cienīt cilvēkus, kuri realizē visu to, par ko runā.

Efektīvi vecāki to zina. Viņi zina, ka pozitīvas uzvedības modelēšana prasa piepūli un pašsavaldīšanos, un ir gaitai izrādīt tādu savaldīšanos. Ja jūs cienāt cieņu, godīgumu, altruismu, draudzību, beznosacījumu mīlestību un spēcīgu darba ētiku, jums ir jāparāda šādas īpašības mājās.

Pozitīvās uzvedības modelēšanas ietekmē uz to, kā mūsu bērni aug un attīstās. Tas redzams viņu uzvedībā skolā, mājās un arī attiecībās. Vecāku veikta pozitīva modelēšana var ietekmēt ģimenes mantojumu nākamajās paaudzēs. Atcerieties, ka tas, kas notiek tagad, pāriet no paaudzes paaudzē.

Ziedojot laiku un pūliņus laikā, kad jūsu bērni vēl ir pavisam mazi, jūs vēlāk paglābsiet sevi no drāmas. Rezultāts varbūt nebūs redzams uzreiz, bet apliecinājums tam, ka jūsu bērni kļūst par veseliem, neatkarīgiem pieaugušiem, kurus jūs apbrīnojat, noteikti ir šo pūliņu vērts.

avots: lifter.world

COMMENTS

Pievienot komentāru