3 krīzes periodi, kas var iestāties laulībā, un kā tos pārvarēt

Mīlestības laivas reizēm lūst zem ikdienišķības un ikdienas dzīves rifu spiediena. Laulībā var būt krīzes periods, kad pāris saskaras ar problēmām.

Par to ziņo amerikāņu psiholoģes Andrē Montgomerija.

Pielāgošanās periods: Pēc kopdzīves uzsākšanas laulātajiem nākas risināt tādus ikdienas dzīves jautājumus kā pienākumu sadale, finansiālie aspekti un pielāgošanās jaunajam dzīves ritmam. Šādā periodā var rasties zināmas grūtības, ar kurām ir nepieciešams tikt galā.

Krīze pēc bērnu piedzimšanas: Psiholoģe norādīja, ka bērnu piedzimšana var radīt spriedzi laulātajiem lomu maiņas, audzināšanas atbildības un spriedzes partneru attiecībās dēļ.

Krīze 15 gadus vai ilgākā laulībā: Šajā brīdī laulātajiem šķiet, ka viņu dzīve ir kļuvusi pārāk vienmuļa. Viss ir skaidrs, viss ir garlaicīgi. Viņiem kļūst garlaicīgi vienam ar otru, tāpēc ir svarīgi atgriezt jūtu asumu.

Lasi vēl: Martā tikai trīs zodiaka zīmes lidos uz laimes spārniem

Kā pārvarēt krīzi

Ir nepieciešams pavadīt vairāk laika vienam ar otru. Ejiet uz randiņu, apmeklējiet kino, dodieties pastaigā, apmeklējiet ballītes un pasākumus.

Jums ir arī atklāti jāsazinās. Runājiet viens ar otru par savām problēmām. Uzklausiet partnera viedokli un neaizmirstiet par sevi.

Ir svarīgi izrādīt pacietību un cieņu vienam pret otru. Lietas ne vienmēr atbilst mūsu cerībām, un darbs krīzes situācijā ir ilgs un sarežģīts process. Ir svarīgi atcerēties, kāpēc un kam jūs vēlaties glābt attiecības.

Nebēdziet no problēmas, jo bieži vien viens vai divi no pāra sāks iegrimt darbā,  apreibināties ar grādīgiem dzērieniem, vai uzsāks romantiskas attiecības citur. Tomēr šādā veidā krīze nepazudīs, un konflikti, gluži pretēji, var saasināties.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Abiem grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 53%

0%

Iespējams vērsties arī pie speciālista. Ģimenes un individuālā terapija palīdz izprast situāciju un iegūt jaunu skatījumu uz problēmu. Tomēr tas darbojas tikai tad, ja cilvēks vēlas un ir gatavs spert noteiktus soļus, lai atrisinātu konfliktu.

 

 

Pievienot komentāru