“Zelta rudens bagātība” burciņā: ideāls papildinājums pie jebkura ēdiena vai kā atsevišķi salāti, kas tiek ātri apēsti. Noteikti gatavojiet lielā daudzumā!

Sagatavošanas process:

1. Dārzeņu sagatavošana

Tomāti: Tomātus rūpīgi nomazgājiet un noņemiet to miziņas. Lai to izdarītu, tomātus viegli iegrieziet un iemērciet vārošā ūdenī uz 30 sekundēm, pēc tam tos ātri ielieciet aukstā ūdenī.

Miziņa viegli nāks nost. Nomizotos tomātus sagrieziet nelielos gabaliņos vai sasmalciniet, ja vēlaties vienmērīgāku tekstūru. Pēc vēlēšanās, tomātus var arī nemizot.

Paprika: Paprikas nomazgājiet, izņemiet serdi un sēklas, pēc tam sagrieziet plānās strēmelēs vai kubiņos.

Sīpoli: Sīpolus nomizojiet un smalki sagrieziet.

Burkāni: Burkānus nomizojiet un sarīvējiet uz rupjās rīves vai sagrieziet mazos kubiņos atkarībā no tā, kādu tekstūru vēlaties zaptei piešķirt.

Čili pipari: Čili piparus nomazgājiet, izņemiet sēklas (ja vēlaties mazāk asuma) un smalki sagrieziet.

2. Dārzeņu sautēšana

Uzsildiet saulespuķu eļļu lielā katlā vai dziļā pannā uz vidējas uguns. Kad eļļa ir uzsilusi, pievienojiet smalki sagrieztos sīpolus un viegli apcepiet, līdz tie kļūst caurspīdīgi un kļūst zeltaini brūni.

Pievienojiet sarīvētos burkānus un turpiniet apcept, līdz burkāni kļūst mīksti un sāk karamelizēties. Šis process piešķirs zaptei saldenumu un dziļumu.

Pievienojiet sagriezto papriku un čili piparus. Turpiniet sautēt, līdz paprika kļūst mīksta un čili pipari sāk izdalīt savu aromātu. Ja vēlaties intensīvāku asumu, varat pievienot vairāk čili piparu vai atstāt dažas sēklas.

3. Tomātu pievienošana

Pievienojiet sagrieztos tomātus katlā un samaisiet. Palieliniet siltumu, lai tomāti sāk vārīties un izdala savu sulu. Kad tomāti ir sākuši vārīties, samaziniet siltumu un ļaujiet maisījumam lēnām burbuļot.

Pievienojiet sāli un cukuru, lai līdzsvarotu garšas. Šajā brīdī arī pievienojiet 9% etiķi, lai piešķirtu skābumu un palīdzētu saglabāt zapti ilgāk.

4. Zaptes vārīšana

Turpiniet sautēt zapti uz lēnas uguns apmēram 30-40 minūtes. Šajā laikā visas sastāvdaļas sajauksies, un garšas kļūs intensīvākas.

Maisiet ik pa laikam, lai zapte nepiedegtu. Ja zapte šķiet pārāk bieza, varat pievienot nedaudz ūdens, bet uzmanieties, lai tā nekļūtu pārāk šķidra.

Lasi vēl: Pārsteidzoši gardas lavaša uzkodas gan ģimenes pusdienām, gan svētku galdam

5. Zaptes sablenderēšana (pēc izvēles)

Kad zapte ir gandrīz gatava, varat to sablenderēt, lai iegūtu viendabīgāku konsistenci. Tomēr, ja vēlaties, lai zapte būtu ar gabaliņiem un tekstūru, varat šo soli izlaist.

6. Konservēšana

Kad zapte ir gatava, to vēl karstu ielejiet iepriekš sterilizētās burkās. Aizveriet burkas ar tīriem vākiem un apgrieziet tās otrādi.

Aptiniet burkas dvielī un ļaujiet tām atdzist. Tas palīdzēs veidot vakuumu un nodrošinās ilgāku glabāšanas laiku.

Pēc atdzišanas burkas var glabāt vēsā un tumšā vietā, piemēram, pieliekamajā vai pagrabā.

Izmantošanas ieteikumi

Šī vīriešu zapte ir daudzpusīga un piemērota dažādiem ēdieniem:

Gaļas ēdieni: Zapte lieliski sader ar grilētu gaļu, steiku, desām un citiem gaļas ēdieniem. Pikantā garša papildinās gaļas sulīgumu un piešķirs tai papildu intensitāti.

Maize un sieri: Pārbaudiet šo zapti ar svaigu lauku maizi un sieru. Tā var kļūt par lielisku uzkodu, kas apvieno dažādas garšas un tekstūras.

Pasta un rīsu ēdieni: Pievienojiet zapti makaroniem vai rīsiem, lai piešķirtu tiem bagātīgu un intensīvu garšu.

Lai šī vīriešu zapte kļūst par jūsu virtuves klasiku, kas iepriecinās ne tikai jūs, bet arī jūsu ģimeni un draugus, kuri novērtēs šo intensīvo un aromātisko garšu. Labu apetīti!

Leave a Comment