Zaļie un viedie uzņēmumi aktīvi izmanto Klastera atbalstu

Uzņēmumi, īpaši Kurzemes, jau sešus gadus aktīvi izmanto Zaļo un Viedo Tehnoloģiju Klastera (turpmāk – Klasteris) atbalstu, un šobrīd aprit gads kopš specifiskas atbalsta programmas uzsākšanas, kas maziem un vidējiem uzņēmumiem nodrošina gan finansiālu atbalstu noteiktām aktivitātēm, gan iespēju veidot un stiprināt biznesa kontaktus.

Klastera būtība ir ne tikai apvienot dažādu uzņēmumu intereses, bet arī veidot uzņēmumu sadarbību ar izglītības un pētniecības iestādēm. Un Klastera darbība pierāda, ka var būt tā, ka uzņēmumi, kas vienā aspektā nopietni konkurē, citā aspektā sadarbojas.

Šobrīd Klasterī ir vairāk kā 50 biedri, kas pilnībā vai daļēji darbojas zaļo un viedo tehnoloģiju jomā, īsteno aktivitātes ražošanas efektivizācijai vai resursu ekonomijai, vai ražošanā ieviesuši dabai draudzīgus risinājumus. Klasterim aicinātas pievienoties arī biznesa atbalsta organizācijas un pašvaldības.

Lai uzņēmums varētu pievienoties biedru pulkam, svarīgi, lai tas jau eksportē savus pakalpojumus vai produkciju, vai arī plāno to sākt darīt tuvākajā laikā. Būtisks kritērijs uzņemšanai ir arī tas, vai uzņēmums ir tendēts uz izaugsmi un sadarbību.

Klasteri patlaban ir ļoti populāra sadarbības forma. Arī vietējā – Latvijas līmenī uzņēmumiem ir iespēja pievienoties kopumā 19 dažādu jomu Klasteriem.

Zaļo un Viedo Tehnoloģiju Klasteris šobrīd īsteno 4 Eiropas Savienības fondu līdzfinansētus projektus par kopējo summu aptuveni 625 000 EUR. Vienlaikus ar Klastera starpniecību iespējams pieteikties arī citām programmām un saņemt atbalstu.

Pagājušā gada oktobrī Klasteris saņēma Bronzas līmeņa novērtējumu Klastera ekselences iniciatīvas ietvaros. Šis novērtējums ir kā kvalitātes zīme Klastera paveiktajam darbam Eiropas līmenī, kā arī sniedz svarīgas rekomendācijas attīstībai nākotnē.

Aicinām kļūt par Klastera biedriem, aktīvi piedalīties Klastera aktivitātēs un galvenais – paust savas iniciatīvas, lai kopīgiem spēkiem tās realizētu. Vairāk informācijas: www.greentechlatvia.eu.

Pievienot komentāru