Vienkārši, bet ļoti gardi – Siera cepumi ar timiānu

Es jums šodien atnesu tradicionālos piektdienas cepumus, kas šoreiz ir īpaši gardi siera cepumi.

Tie lieliski sader ar glāzi laba vīna, padarot tos par ideālu uzkodu, lai uzsāktu nedēļas nogales atpūtu. Šajos cepumos izmantotais siers ir pusciets un viegli pieejams veikalos, taču ļoti svarīgi ir izvēlēties sieru ar labu tauku saturu – ideāli būtu 45-50%. Tas piešķirs cepumiem bagātīgu un krēmīgu tekstūru.

Lai pievienotu papildu aromātu un garšu, esmu pievienojis nedaudz svaiga timiāna, kas piešķir cepumiem patīkamu un izsmalcinātu niansi. Tomēr, ja vēlaties, varat spēlēties ar dažādām garšvielām, lai radītu cepumus, kas atbilst jūsu gaumei.

Piemēram, kūpināta paprika var piešķirt nedaudz dūmu piesitienu, ķimenes – zemes garšu, bet kaltēti ķiploki – pikantu aromātu. Varat arī izmēģināt dažādus garšvielu maisījumus, lai atrastu savu ideālo kombināciju.

Tāpēc nebaidieties eksperimentēt ar mīklu un garšvielām, piešķirot cepumiem savu unikālo garšu. Tomēr, ja vēlaties, varat sākt ar klasisko recepti, izmantojot timiānu, un pēc tam pakāpeniski pielāgot to savai gaumei. Šie cepumi būs ne tikai lieliska uzkoda pie vīna, bet arī iepriecinās jūsu draugus un ģimeni ar savu izcilu garšu un smalko aromātu.

Sastāvdaļas 37 gabaliņiem : Fonds sviests 120 grami puscietais siers 170 grami malti melnie pipari 1 tējk. timiāna zariņi 3-4 gab. sāls 1/2 tējk. sāpes 300 grami

Sarīvēto sieru, timiāna lapas un citas sastāvdaļas liek bļodā vai blenderī.

Maļ, līdz iegūst mīklu. Es to daru ar elastīgu pielikumu savā virtuves mašīnā. Alternatīvi to var izdarīt blenderī ar zemākiem asmeņiem.

Ja mīkla nesanāk vienā kunkulī, pievieno karoti auksta ūdens. Mīklu sadala 2 daļās un katru veido apmēram 4 cm diametrā cilindrā, ietin plēvē.

Ievietojiet saldētavā līdz pilnīgai sasalšanai, apmēram 30 minūtes. Pēc tam ņem ārā un pēc plēves noņemšanas sagriež ar asu nazi. Liek uz cepešpannas.

Liek cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 grādiem, un cep, līdz tie ir gatavi un zeltaini brūni, apmēram 15-18 minūtes. Pasniedz ar vīnu vai alu. Vai zupai.

Leave a Comment