Recepte maigām kabaču kotletēm

Kabači ir viens no daudzveidīgākajiem un iecienītākajiem dārzeņiem, kas nogatavojas vasaras beigās.

Tie ir viegli pieejami un plaši izmantojami kulinārijā – tos var cept, sautēt, vārīt, izmantot kastroļiem vai pat pievienot svaigus salātiem.

Kabaču daudzpusība un maigā garša padara tos par ideālu sastāvdaļu gan ikdienas, gan svētku ēdienos.

Šajā receptē piedāvāju pagatavot maigas kabaču kotletes, kas lieliski derēs ikvienam, īpaši tiem, kuri ievēro diētu vai cieš no kuņģa-zarnu trakta problēmām.

Maigas kotletes no kabačiem un maltas vistas

Šī kabaču kotlešu recepte nāk no draugiem, kuri seko stingrai diētai veselības apsvērumu dēļ. Kabaču un vistas maltās gaļas kombinācija nodrošina ēdienam maigumu, un šīs kotletes burtiski kūst mutē.

Tās ir vieglas, bet sātīgas, ideāli piemērotas vakariņām vai pusdienām, kā arī piemērotas dažādiem uztura plāniem.

Sastāvdaļas un pagatavošana

Nepieciešamās sastāvdaļas:

Vistas maltā gaļa: 500 g (vai paštaisīta no vistas krūtiņas)

Jauni kabači: 1 gabals (līdz 20 cm garš)

Sāls: pēc garšas

Melnie pipari: pēc garšas (pēc izvēles)

Rīvēts sīpols: 1 gabals (pēc izvēles)

Saulespuķu eļļa: cepšanai

Pagatavošana:

Maltās gaļas sagatavošana: Ja neizmantojat jau gatavu maltu gaļu, sāciet ar vistas krūtiņas malšanu. Lai to izdarītu, paņemiet 500 gramus vistas krūtiņas, sagrieziet mazos gabaliņos un samaļiet ar gaļas maļamo mašīnu vai blenderi.

Lasi vēl: Finanšu zvaigžņu prognoze nedēļai no 2024. gada 9. līdz 15. septembrim: Marss ieviesīs savas izmaiņas karjeras un naudas jautājumos

Vistas gaļa ir viegla un labi uzsūc garšvielas, kas kotletēm piešķirs pilnīgu garšas buķeti.

Kabaču sagatavošana: Nomazgājiet jauno kabaci, neatsedzot mizu, jo tā satur daudz vērtīgu uzturvielu un piešķir kotletēm patīkamu tekstūru.

Izvēlieties kabačus, kas ir līdz 20 cm gari, jo tie ir jauni un maigi. Sasmalciniet kabaci rupjā rīvētājā.

Apvienošana: Sajauciet vistas maltu gaļu ar rīvētu kabaci lielā bļodā. Pievienojiet sāli un, ja vēlaties, piparus pēc garšas.

Lai kotletes būtu aromātiskākas, varat pievienot arī rīvētu sīpolu, kas piešķirs ēdienam papildu garšu. Tomēr sīpols nav obligāts – tas ir vairāk atkarīgs no jūsu personīgajām vēlmēm.

Kotletes veidošana un cepšana: Sakarsējiet cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Cepamo pannu vai cepešpannu ieziež ar saulespuķu eļļu, lai kotletes nepieliptu.

Ar karoti veidojiet mazus kotlešu “kalniņus” un izvietojiet tos uz pannas. Cepiet kotletes cepeškrāsnī apmēram 30 minūtes, līdz tās iegūst zeltainu garoziņu un ir pilnībā izceptas.

Papildu gatavošanas variācijas

Ja jums ir lielāki kabači, tie joprojām var tikt izmantoti šajā receptē. Lielākiem kabačiem ir cietāka struktūra, tāpēc tos var sautēt dziļā pannā vai holandiešu krāsnī. Šeit ir dažas alternatīvas idejas kabaču sagatavošanai:

Kabaču gredzeni ar pildījumu

Kabaču gredzenu sagatavošana: Nomazgājiet un sagrieziet lielo kabaci gredzenos apmēram 2–3 cm platumā. Ar asu nazi izgrieziet vidu no katra gredzena, veidojot “piltuves” formas atveres pildījumam.

Pildījums: Gatavojiet rīsus līdz pusgatavībai. Sajauciet rīsus ar maltu gaļu un rīvētu sīpolu. Šo pildījumu rūpīgi ielieciet kabaču gredzenos, piepildot tos līdz augšai.

Dārzeņu spilvens: Lai gredzeni neizžūtu un būtu pilnībā izcepti, izveidojiet dārzeņu spilvenu cepšanas pannā. Sagrieziet sīpolus, tomātus un burkānus mazos gabaliņos. Sajauciet ar nedaudz augu eļļas un izklājiet uz pannas apakšas.

Sautēšana cepeškrāsnī: Izvietojiet kabaču gredzenus uz dārzeņu spilvena un pievienojiet nedaudz ūdens, lai kabači būtu daļēji iegremdēti.

Pārklājiet pannu ar vāku un cepiet cepeškrāsnī 180-200 grādu temperatūrā apmēram pusotru stundu. Šādā veidā kabači iegūs sulīgu tekstūru un pildījums būs pilnībā gatavs.

Gardās kotletes

Kabaču kotletes ir lielisks piemērs tam, kā no vienkāršām un pieejamām sastāvdaļām var pagatavot garšīgus un veselīgus ēdienus.

Lasi vēl: Kā sapnī no zemapziņas iegūt atbildi uz jautājumu

Šī recepte ir ne tikai veselīga un uzturvielām bagāta, bet arī ļoti daudzpusīga. Jūs varat eksperimentēt ar dažādām kabaču sagatavošanas metodēm un piedevām, lai atklātu jaunas garšas kombinācijas.

Lai kādu no šīm metodēm jūs izvēlētos, kabači vienmēr būs lielisks pamats dažādiem ēdieniem. Tie ir viegli sagatavojami, uzturvielām bagāti un piemēroti gan ikdienas maltītēm, gan īpašām reizēm.

Turklāt kabaču neitrālā garša ļauj tos apvienot ar dažādām piedevām un garšvielām, kas padara tos par ideālu sastāvdaļu gan sāļos, gan saldos ēdienos.

Gatavošana ar kabačiem ir lieliska iespēja uzlabot savu uzturu un ieviest vairāk dārzeņu ikdienas ēdienkartē. Izmēģiniet šos kabaču kotletes un pārliecinieties paši, cik vienkārši un garšīgi var būt veselīgi ēdieni. Labu apetīti!

Leave a Comment