VIDEO. “Tas ir pretrunā ar fizikas likumiem!” – Rīgas lidostā nofilmēts kaut kas līdz šim neredzēts

Foto – ekrānuzņēmums

“Mēs visi zinām stāstu par Ziemassvētku vecīti, viņa lidojošajām kamanām, ziemeļbriežiem un maģiskajiem ceļojumiem,” – šādi sākas nofilmētais, superjaukais videostāsts, ko publicējusi “Rīgas lidosta” soctīklos.

“Viņš piezemējas uz māju jumtiem un caur skursteņiem mums sagādā dāvanas.
Tas ir absurds! Ziemassvētku vecītis nevar nolaisties uz jumtiem, tas ir pretrunā ar fizikas likumiem. Jumti ir pārāk slīpi, skursteņi – pārāk šauri tādai lielai personībai. Tieši tāpēc viņš jau gadu desmitiem nolaižas mūsu lidostā un tieši šodien viņš atgriežas!” – saka video pirmais redzamais lidostas vīrs.

Foto – ekrānuzņēmums

Otrs turpina: “Ziemassvētku vecīša kamanu nosēšanās procedūra ir līdzīga kā jebkuram citam gaisa kuģim. Kad viņš nolaižas, es ieslēdzu zīmi “seko man” un palīdzu viņam tikt uz drošu stāvvietu. Bet domāju, ka šogad es viņu varētu nedaudz pārsteigt! Kā jūs domājat – vai viņam tas patiks?”. Uzraksts “seko man”, kas redzams ar drošības automašīnas jumta, nomainīts uz “Ho ho ho”!

Lasi vēl: Merilinas Kerro prognoze Ziemassvētkiem: “Šīm zīmēm plūdīs laime un nauda no visiem stūriem”

“Parasti viņa kamanās ir daudz cepumu drupaču, kas jāiztīra. Pirms pacelšanās mēs viņa gaisa kuģi apstrādājam ar atledošanas šķidrumu. Bet mums jābūt ļoti uzmanīgiem, jo Ziemassvētku vecītis lido ar kabrioletu,” – stāsta citi lidostas darbinieki, kas atbildīgi par lidaparāta sagatavošanu ceļam.

Foto – ekrānuzņēmums

Bet lidostas “drošībnieks” papildina: “Drošības pasākumi visiem pasažieriem ir vienādi. Lai arī cik liela slavenība jūs būtu, nedrīkst pārvadāt asus priekšmetus, kas garāki par 6 centimetriem, mazāku par 6 cm – drīkst. Vienas šķiltavas vienai personai. Šķidrumi drīkst iziet kontroli iepakojumos, kas nepārsniedz 100 ml un ir ievietoti caurspīdīgā, atkārtoti aizveramā maisiņā. Esmu liels Ziemassvētku fans, bet es daru arī savu darbu.”

Foto – ekrānuzņēmums

Bagāžas departamenta vadītāja: “Šī ir visgrūtākā gada darbadiena manam departamentam, bet mēs to mīlam. It kā tikai viena bagāžas vienība, bet tā soma ir tik milzīga un smaga. Lai tiktu galā, mums ir vajadzīgs viss darbaspēks.”

Foto – ekrānuzņēmums

“Ziemassvētku vecītis ir biežs viesis mūsu VIP zonā. Šeit ir bijušas daudzas slavenības. Apskatiet viesu grāmatu paši! NĒ, viņam nav īpašu prasību – tikai piens un cepumi. Lai gan 2003.gadā, bija tāds incidents, kad viņš palūdza izņemt briežu gaļas burgerus no restorāna ēdienkartes. Kopumā viņš ir superjauks vecītis un ļoti gaidīts viesis. Un viņam jābūt šeit, kuru katru mirkli,” – teic pēdējais pirms lielā notikuma sagaidīšanas, jo Ziemassvētku vecītis arī šogad jau ir laimīgi piezemējies lidostā un gatavs dāvināšanas priekam.

Vairāk skaties šajā video:

Leave a Comment