Eksperti atklāj informāciju par dažādu pārtikas produktu gatavošanu

Pēdējā laikā tiek diskutēts par to, vai ēdienu gatavošana ir laba, ja tajā cepat ēdienu. Atbildi uz šo jautājumu sniedza eksperte ar divdesmit gadu stāžu Marianna Grehema.

Ēdienu gatavošana ir aizraujošs process, kas apvieno dažādas sastāvdaļas, garšas un aromātus, radot baudu gan tiem, kas gatavo, gan tiem, kas ēd. No vienkāršiem ikdienas ēdieniem līdz sarežģītākām receptēm, katrs solis ir kā mākslas darbs, kurā katrs elements ir svarīgs.

Vispirms sākas ar ideju vai receptes izvēli. Tas var būt kaut kas jauns un eksperimentāls vai arī kāds tradicionāls ēdiens, kurš jāpagatavo atkārtoti, lai iegūtu pilnīgu perfekciju. Pēc tam nāk sastāvdaļu sagatavošana – mazgāšana, sagriešana, nomizojums. Šī ir laiks, kad visi aromāti sāk plūst kopā, radot gaidāmo ēdienu specifisko garšu.

Sekojot receptei vai savai iztēlei, katrs elements tiek pievienots pareizajā brīdī un pareizajā secībā. Gatavošanas process bieži ir pilns ar dažādiem mirkļiem – šķiņķa čiršana, sastāvdaļu sautēšana, garšvielu pievienošana un ilgi vārīšanās laiki, kas ļauj garšām pilnībā apvienoties un attīstīties.

Bet visuzticamākais brīdis ir, kad galu galā var redzēt gatavo ēdienu – izsmalcinātu un gatavu izbaudīšanai. Tad, kad ēdiens tiek pasniegts, sākas arī tas brīdis, kad svaigās smaržas pārvēršas par garšas baudu, un katrs kruķītis un katrs sviestslietinājums ir kā mazs maģijas triks.

Gatavošana ir ceļojums – tas ir saplānojums, priekšgatavošana un cerība uz izcili pagatavotu ēdienu, kas varētu pārsteigt un priecēt tavas un citu gaumes kārpiņas. Tas ir process, kas saista cilvēkus un nodrošina prieku, lai gan gatavošanas process ir laikietilpīgs, tas var būt arī ļoti apmierinošs un iedvesmojošs.

Lasi vēl: 6 frāzes, kuras vecvecākiem vajadzētu pārstāt teikt saviem mazbērniem, jo sekas var būt graujošas

 

Kad tā  ir droša

Kad cepat bietes vai kartupeļus, kam pēc tam tiek nomizota miza.

Kad cepa nemarinētus stilbiņus ar ādu (ja vēlāk to noņemat) vai nemarinētu gaļu bez sāls un garšvielām.

 

 

Leave a Comment