Vai dzīve kopā ar vecākiem ir laime vai mīts?

Radās jauna ģimene, bet diemžēl ne vienmēr jaunajam pārim ir iespēja jau no pirmajām dienām dzīvot atsevišķi. Ir jāsaskaņo dzīve ar vecākiem, kuri piekrīt ielaist jauno ģimenes locekli savā areālā.

Šajā apgalvojumā uzsvars būtu jāliek uz vārdu “piekrita”, jo dalīt platību mājoklī un pārņemt svešu enerģiju iedibinātajā struktūrā un ģimenes dzīvesveidā ne vienmēr ir viegli.

Galu galā jūs ne tikai sadalāt teritoriju, jūs dzēšat atsvešinātības robežas, atverat savu dzīvi svešiniekiem. Ne visi var piekrist šādam stāvoklim. Un daudzas mātes, gribēdamas mūžīgi rūpēties par savu bērnu, ir gatavas mājās paciest “jebkuru”, tikai lai mīļais dēliņš vai meitiņa būtu līdzās.

Protams, lielākā daļa viedokļu par dzīvi ar vecākiem ir negatīvi. Gadījumi un stāsti par to, ka vecāki iejaucas personīgajā dzīvē, lielākoties ir patiesība. Ka borščuneprot gatavot, ka kurpes liek nepareizajā plauktā, ka vannas istabu ilgi aizņem.

Un kā neiztikt bez kaitinošiem vecāku padomiem vai pastāvīgiem pārmetumiem un jokiem. Bet, ja paskatās uz palīdzību no otras puses, var saskatīt daudz pozitīvu lietu.

Lasi vēl: Kā dzīvot kopā visu mūžu: eksperta laimīgas laulības noslēpumi

Lai cik “slikti” jaunajam pārim būtu dzīvot kopā ar vecākiem, arī tajā vajadzētu saskatīt neapstrīdamus plusus:

Jums nav problēmu atrast un patstāvīgi samaksāt par dzīvojamo platību, varbūt pat kādu laiku vecāki ļaus jums nemaksāt par savu daļu komunālo pakalpojumu;

Ja tu vēl studē vai jaunā speciālista darbs noslogo tevi dikti daudz, liels pluss ir tas, ka mamma un tētis joprojām tevi baros pēc inerces, un bieži vien tev pat nebūs jāatceras par rītdienai iepriekš sagatavotām pusdienām vai vakariņām;

Kad ienāk ģimenē mazie bērni, lielākā daļa vecāku labprāt dalās pienākumos, kas saistīti ar rūpēm par mazajiem.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Pievienot komentāru