Ukraina paātrinās virzību dienvidu frontē, saka komandieris

Ukrainas spēki uzskata, ka ir pārvarējuši sarežģītāko Krievijas aizsardzības līniju dienvidos un tagad varēs ātrāk virzīties uz priekšu, aģentūrai Reuters pavēstīja dienvidos karojošais komandieris.

Jūnijā Ukraina uzsāka pretuzbrukumu, bet labi sagatavotās Krievijas aizsardzības līnijas, kas pastiprinātas ar mīnu laukiem, ir palēninājušas to virzību uz dienvidiem Azovas jūras virzienā.

Ukrainas spēki trešdien paziņoja, ka ir pacēluši valsts karogu Robotnes apmetnē Zaporožjes apgabala dienvidos, aptuveni 10 km uz dienvidiem no frontes pilsētas Orihivas.

“Mēs šeit neapstājamies,” sacīja komandieris, kurš vadīja daļu karavīru Robotnē un kurš lieto uzsaukuma zīmi “Skala”, kas ir viņa vadītā bataljona eponīms.

“Nākamā mums ir (pilsēta) Berdjanska, un tad vēl. Es saviem kaujiniekiem uzreiz skaidri pateicu: mūsu mērķis nav Robotne, mūsu mērķis ir Azovas jūra”.

Robotne atrodas aptuveni 100 km no Berdjanskas, ostas Azovas jūras krastā, un 85 km no stratēģiski svarīgās Melitopoles pilsētas. Abas ir okupējuši Krievijas bruņotie spēki pēc Maskavas iebrukuma pagājušā gada februārī.

Maskava nav apstiprinājusi, ka Ukraina ir pavirzījusies Robotnē.

ASV amatpersona pagājušajā nedēļā paziņoja, ka Ukrainas spēki, šķiet, nespēj sasniegt un atkarot Melitopoli savā pretuzbrukumā, kura mērķis ir sadalīt Krievijas spēkus dienvidos.

Šonedēļ, aizstāvot Ukrainas stratēģiju, prezidents Volodimirs Zelenskis noraidīja pieņēmumus, ka viņa valsts karaspēks ir izkliedēts pārāk plāni, un atkārtoja savu pārliecību, ka Kijeva atgūs visu Ukrainas teritoriju, ko ir sagrābusi Maskava.

“Mēs esam šķērsojuši galvenos ceļus, kas tika mīnēti. Mēs tuvojamies tām līnijām, pa kurām varam doties (uz priekšu). Esmu pārliecināts, ka no šejienes mēs virzīsimies ātrāk,” sacīja Skala.

Viņš sacīja, ka Robotiņā krievu kontrolē joprojām ir divas mājas: “Mēs cīnāmies par tām, un tad mums būs pilnīga kontrole (pār Robotiņu).” Skala sacīja, ka Robotiņa joprojām atrodas Krievijas kontrolē.

Skala sacīja, ka Ukrainas karaspēks tagad ir iegājis teritorijās, kur atrodas tikai “krievu loģistikas” grupas un kur viņš lika noprast, ka, viņaprāt, nav sagaidāms, ka krievu aizsardzības sistēmas būs tik grūti pārraut.

“Mēs virzāmies uz priekšu, lai atbrīvotu visas mūsu teritorijas,” viņš teica.

Leave a Comment