Tiks rīkots gājiens pret “Sadales tīkla” tarifu straujo paaugstināšanu

Nākammēnes, 7. septembrī, Rīgā plānots gājiens pret “Sadales tīkla” tarifu straujo paaugstināšanu, informēja pasākuma organizatori.

Tikmēr Rīgas domē pavēstīja, ka ir saņemts un tiek izskatīts iesniegums par šāda pasākuma rīkošanu.

Paredzams, ka pasākumā piedalīsies aptuveni 200 cilvēku. Protesta akcijas mērķis ir apturēt “Sadales tīkla” tarifu pieaugumu, izvērtējot to pamatotību un pieprasot valdības tūlītēju rīcību.

Plānots, ka gājiens sāksies plkst. 18.00 no Pulkveža Brieža ielas 12, kur atrodas “Sadales tīkla” akcionāra “Latvenergo” korporatīvās vadības ēka, uz Ministru kabinetu.

Starp pasākuma organizatoriem ir minēti arī “Konservatīvās partijas” biedri. Piemēram, Jānis Svemps kandidēja Rīgas domē no Jaunās konservatīvās partijas, savukārt Andris Vītols no šīs partijas tika ievēlēts Ķekavas novada domē.

Jau ziņots, ka 1. jūlijā stājās spēkā jauni “Sadales tīkla” un pārvades sistēmas operatora “Augstsprieguma tīkls” elektroenerģijas sistēmas pakalpojumu tarifi.

“Jauno tarifu ietekme uz mājsaimniecībām ir atšķirīga atkarībā no pieslēguma parametriem un patēriņa, tostarp no tā, vai pieslēgums ir vienfāzes (1F) vai trīsfāzes (3F), vai slodze ir 16A, 20A, 25A, 32A, 40A vai lielāka, kā arī no patērēto kilovatstundu (kWh) apjoma.

Uzņēmums norādīja, ka dzīvokļu īpašniekiem ar 1F pieslēgumu un patēriņu 100 kWh mēnesī mēneša rēķins vidēji pieauga par pieciem līdz septiņiem euro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN). Tāds pats pieaugums ir arī privātmāju īpašniekiem ar 1F pieslēgumu un patēriņu 125 kWh mēnesī.

Savukārt privātmāju īpašniekiem ar 3F pieslēgumu elektrības rēķina pieaugums ir atšķirīgs atkarībā no izvēlētās slodzes. 3F pieslēgumam (16 A vai 20 A) palielinājums ir aptuveni 12-15 euro bez PVN, bet 3F pieslēgumam ar 25 A vai vairāk – aptuveni 18 euro bez PVN vai vairāk.

“Sadales tīkls” ir Latvijas elektrotīkla uzturētājs un attīstītājs, kas ietilpst valstij piederošajā Latvenergo grupā. Tas ekspluatē, atjauno un plāno sadales elektrotīklu attīstību, uzrauga elektroenerģijas patēriņu, veic pasākumus zudumu samazināšanai, uzrauga elektroenerģijas uzskaiti un ierīko jaunus pieslēgumus.

Leave a Comment