Tas sāksies jau ceturtdien! Meteorologs Toms Bricis brīdina – nedēļas otrajā pusē visā Latvijā laika apstākļi ievērojami mainīsies

Foto – ekrānuzņēmums

Meteorologs Toms Bricis raidījumā “Rīta Panorāma” šorīt atklāja – pagājušajā naktī visā Kurzemē plosījies pamatīgs negaiss, ar spēcīgu zibeņošanu, turklāt tas nebija prognozēts.

“Pagājušajā naktī Kurzemē ir plosījies pamatīgs pērkona negaiss. Neprognozēts, jāatzīst. Saņemu tagad ziņas, ka cilvēki naktī ir pamodušies, cik ļoti pērkons ir spārdījies. Vairāk nekā 100 zibens izlāžu!” – stāsta Bricis.

Turklāt Kurzemē arī pamatīgi nolijis, kas šajā lielajā mitrumā, protams, nav nekas labvēlīgs. Daži zemes ceļi vairs nav izbraucami, jo uz tiem valda pamatīgs šļūdonis.

“Pavasaris ir sācies visā Latvijā. Bet austrumos – Krāslavas un Alūksnes novados vēl ir 10 – 20 cm bieza sniega sega, bet nu sniegs kūst strauji un šodien Latgalē būs arī ilgstoši stiprs lietus un sniegs kusīs tiešām strauji,” – meteorologs brīdina.

Foto – Pexels

Speciālists arī stāsta, ka tomēr novērojumi pēdējos 15 gados rāda, ka dažos gados tieši martā bijuši zemāko temperatūru rekordi. “Kaut kāds sals noteikti vēl atnāks – jautājums, vai tie būs tie mīnus 10 vai mīnus 20 grādi? Tomēr tuvākās prognozes rāda, ka siltums saglabāsies. Pie tam no ceturtdienas iestāsies sausums – nekādi nokrišņi nav vairs gaidāmi, arī saulīte sāks spīdēt biežāk,” – prognozē Bricis un smejas, ka jau bija saņēmis cilvēku sūdzības par to, kur tad pazuduši saules stari.

Lasi vēl: Būs ļoti silts! Meteorologs Toms Bricis paziņo, kad Latvijā sāksies īsts pavasaris un termometra stabiņš krietni pakāpsies

Foto – ekrānuzņēmums

“Un gaisa temperatūra vēl paaugstināsies, pavasaris būs absolūti jūtams visur!” – viņš iepriecina.

Runājot par salu, viņš nešaubās, ka martā tomēr kaut kad tas notiks, tomēr tuvākajās prognozēs tāds “nerādās”.

Vairāk “Rīta Panorāmā”:

Pievienot komentāru