Suns turpināja gulēt pie vārtiem un gaidīja saimnieku! Vienu dienu, divas, trīs… Bet beigās…

Apmēram 4 no rīta aiz mājām varēja dzirdēt, kā rej suns. Ap 5 no rīta šīs rejas kļuva aizvien skaļākas un uzstājīgākas.

Cilvēki sāka mosties, lai dotos uz darbu, un ar neiecietību jau sāka ieklausīties kaitinošajā riešanā. Ap 5:30 daži jau devās ārā no mājas, lai dotos uz darbu. Un pirmie, kas izgāja no mājas bija vīrs un sieva.

Viņi tomēr arī nolēma paskatīties, kamdēļ suns visu rītu tik uzstājīgi rej.

Noejot mazu gabaliņu aiz autogarāžām uz priekšu, viņi pamanīja viņu. Viņa turpināja riet, turklāt ar galvu bija pagriezusies pret mājām. Bet aiz viņas, turpat zemē, gulēja cilvēks. Vīrietis ar sievieti uzreiz skrēja pie cilvēka. Bija skaidrs, ka suns patiesībā saucis palīgā.

Taču, jo tuvāk viņi nāca, jo vairāk suns uz viņiem rēja. Un šīs rejas kļuva gandrīz vai agresīvas. Tas bija Vācu aitusuns, nopietns sargsuns. Tuvu pārāk tādam nepieiesi. Sieviete nolēma, ka jāzvana ātrajai palīdzībai. Viņi atbrauc ātri. Piebrauc diezgan tuvu, divi ārsti izkāpa no mašīnas. Sieviete jau zvanot teic, ka pie cietušā atrodas suns, kas nelaiž klāt.

Taču tad, kad klāt nāca ārsti, suns pārstāja riet. Viņš apsēdās blakus gulošajam cilvēkam un mierīgi sēdēja. Divi mediķi piegāja tuvu pie gulošā. Suns nekustējās.

Lasi arī: Viena no latviešu populārākajām dziedātājām nāk klajā ar skaistiem jaunumiem – viņa ir trešā bērniņa gaidībās

– Ko darīsim?
– Šķiet, ka gudrs suns, laida mūs klāt. Es iešu.

Ārsts uzmanīgi nolika zemē koferīti ar medikamentiem un aprīkojumu, un notupās blakus cietušajam cilvēkam. Suns turpināja sēdēt, bet riešana bija pārtraukusies.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

COMMENTS

Pievienot komentāru