Sulīgas, pufīgas un garšīgas: daži “triki”, lai kotletes izdotos patiešām izcilas – jūs vairs nekad negatavosiet tās citādi!

Foto – ekrānuzņēmums

Šajā rakstā uzzināsiet, kas palīdzēs jums pagatavot izcilas kotletes! Dažkārt pavāri norāda, ka pat no kvalitatīvas maltās gaļas pagatavots ēdiens neizdodas tik garšīgs, kāds tas varētu būt. Tāpēc te būs daži pagatavošanas noslēpumi, lai nekas neaiziet greizi!

Maltās gaļas masa – kāda?

Pavāri uzskata, ka visizcilākās kotletes izdodas, ja tām izmantosiet jauktu malto gaļu – cūkgaļu un liellopa gaļu (attiecībā 1:1). Šāda masa ir vispiemērotākā, jo tai ir tauku satura līdzsvars. Vēl kāds “triks” – ja gribat pagatavot tiešām izcilas kotletes, nepērciet gatavu jaukto malto gaļu, bet samaisiet mājās to pats.

Lasi vēl: Tik maigas, ka kūst mutē: šīs vistas filejas kotletes būs sulīgas, pateicoties vienai sastāvdaļai

Vēl kāds ieteikums – ja vēlaties gaļu mājās samalt pats, nekādā gadījumā neizmantojiet rokas blenderi, jo šādā gadījumā samaltā gaļas masa ir neviendabīga. Ja vēlaties maltās gaļas masu no gaļas gabala un jums pašam nav, kur to samalt, palūdziet to izdarīt pārdevējiem veikalā. Šāda iespēja ir arī tirgus stendos.

Foto – Pexels

Maize

Vispareizāk kotlešu masai ir pievienot tieši baltmaizi, un izmērcēt to ūdeni, nevis pienā, kā dažkārt tas ir lasāms receptēs. Maizes masa kotletes padara “pufīgas” un sulīgas, tāpēc atteikties no maizes masas pievienošanas kotletēs, nav laba ideja. Tā jūs tikai iegūsiet “cietas” kotletes.

Izpildi šo testu!

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Abiem grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 53%

0%

Bet ir vēl viens sastāvdaļas, kas jāpievieno kotletēm!

Raksta turpinājumu lasi nākošajā lapā:

Pievienot komentāru