Sinoptiķi šovakar steigšus izsludinājuši brīdinājumu par gaidāmo laiku rīt: “Būs pamatīgi!”

Latvijas meteorologi nupat izplatījuši prognozi par gaidāmajiem laikapstākļiem nākamajā dienā. Brīdinājuma ziņojums ir aktīvs visu rītdienu. LVĢMC izplatījis paziņojumu, kurā brīdina par ceturtdien gaidāmu ievērojamu 13-20 collu snigšanu, kas līdz pēcpusdienai atsevišķos rajonos novedīs pie dažu collu snigšanas. Snigšanas sezonā pasliktināsies redzamība un ceļa segums kļūs slidenāks. Autovadītājiem, kuriem ir vasaras riepas, vajadzētu izvairīties no braukšanas, jo ceļi būs ļoti slideni.

Sinoptiķu prognozes, kas tika izplatītas naktī uz ceturtdienu, vēstīja, ka lielākajā daļā Latgales un Vidzemes reģionu temperatūra tiks pazemināta līdz 0..-3 grādiem. Citviet valstī temperatūra pazemināsies līdz 0 līdz 3 grādiem. Jāņem vērā, ka tas ir gana nepatīkams laiks, lai uz mašīnas jau steigšus liktu ziemas riepas.

Nelieli nokrišņi vietām Latvijas rietumu un dienvidu rajonos izpaudīsies sniega un lietus veidā. Tiek prognozēts, ka turpmākajā diennaktī austrumu vējš saglabās mērenu intensitāti, brīžiem sasniedzot ātrumu 8-13 metri sekundē. Gan ceturtdien, gan piektdien debesīs būs mākoņainas dienas. Daudzviet gaidāmi nelieli nokrišņi un sniegs, atsevišķos dienvidu rajonos mērens sniegs.

Gaisa temperatūra būs no -1 līdz +4 grādiem. Rīgā šodien gaidāms apmācies laiks, būtisku nokrišņu nebūs. Ceturtdienas vakarā gaidāms neliels sniegs. Pavadot mērenam austrumu vējam, gan dienā, gan naktī gaidāmā atmosfēras daļas temperatūra ir no 0 līdz +3 grādiem pēc Celsija skalas. Sinoptiķi prognozē, ka līdz nākamajai dienai ledus noklās konkrētas ceļu daļas.

Tomēr ceturtdienas vakarā un piektdienas vakarā daudzviet valstī gaidāmi nodevīgi apstākļi ar slīdošām virsmām un snigšanu.

Mūsu aplēses liecina, ka līdz novembra beigām līdz dienas beigām sniegputenis pilsētā sasniegs 10 cm augstumu, kas ir līdzvērtīgs novembra un decembra krustojumam.

Šodien laikapstākļi būs neatšifrējami līdz 10 grādiem pēc Celsija, bet rītdienas būs neizprotami līdz 12 grādiem pēc Celsija. Turklāt vakarā atsāksies lietus, maksimālo intensitāti sasniedzot līdz novembra vidum.

Latvijas teritorijas lielākajā daļā laikapstākļi krasi mainīsies. Vētrai virzoties uz austrumiem, virsroku pārņems arktiskais anticiklons. Šķiet, ka debesīm nebūs mākoņu segas, tā ir slikta ziņa, jo nakts laikā paaugstināsies atmosfēras augšējā slāņa temperatūra, kas novedīs pie sala.

Leave a Comment