Sasniegts rekords! Piektdien Latvijā vienā no pilsētām bijis siltākais 1.marts vēsturē

Foto – Unsplash

Meteorologs Toms Bricis šodien darījis zināmu, ka vairākās Latvijas vietās šogad 1.marts kļuvis par siltāko pavasara dienu. Turklāt gaisa temperatūras atšķirība dažviet Latvijas pilsētās bijusi patiešām iespaidīga, par to Bricis raksta vietnē “Facebook”.

Kā izrādās, šodien 1.marts dažos Latvijas rajonos kļuvis par siltāko meteoroloģiskajos novērojumos, tā liecinot Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra pieejamā informācija.

Taču kopumā nacionālais 1.marta siltuma rekords tomēr pārspēts nav – tas bija 2021.gadā, kad Mērsragā temperatūra sasniedza plus 13 grādus.

Lasi vēl: “Siltākais laiks nedēļas nogalē….” – meteorologs Toms Bricis paziņo, kurā Latvijas pilsētā jau šajās brīvdienās būs +13 grādus silts

Bet, par visu pēc kārtas!

Rīgā šodien gaisa temperatūra sasniedza nepilnus 10 grādus – 9,8, un iepriekš šajā datumā siltākā diena tika novērota vien tālajā 1959.gadā, kad gaisa temperatūra sasniedza visus 12,7 grādus.

Foto – ekrānuzņēmums

Tikmēr Alūksnē, šķiet, ka vēl ir pamatīga ziema un līdz vēlai pēcpusdienai tur termometra stabiņš pakāpās vien līdz 0,9 grādiem – tātad, nedaudz virs nulles.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Abiem grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 53%

0%

Bet kur tad bija siltuma rekordi?

Tātad, 1.marta siltuma rekords pieder Dienvidkurzemes novadam – Rucavā un Liepājā – tur gaisa temperatūra šodien sasniedza 12,8 grādus. Konkrēti Rucavā šis ir ne vien 1.marta, bet arī marta pirmās dekādes rekords.

Foto – Pexels

Arī Pāvilostā šī diena bijusi patiesi pavasarīga, tāpat arī Ventspilī, Skultē, kā arī Daugavpilī – arī tur bijuši 1.marta siltuma rekordi.

Pievienot komentāru